Tort cu mousse de capsuni – Torta con mousse di fragole


una torta con fragole  fresca ,primaverile !E stata preparata per il compleanno di Cezar ,che adora le fragole ed e juventino ,cosi la sua torta deve rispecchiare i suoi amori.Per fortuna la torta gli e piacciuta ,ma il milanista di casa si e rifiutato di mangiare i bordini bianco-neri!

este un tort lejer,racoros,primavaratec!L-am pregatit de ziua lui Cezar si l-am facut pe gustul lui ,ii plac mult capsunile si este  fan de la echipa Juventus ,asa ca tortul are culorile echipei ,alb-negru si gust racoros de capsuni.Tortul  a fost pe placul tuturor ,sper sa va placa si voua.

Ingrediente / Ingredienti

Blatul  / Impasto

  1. 130 g faina / 130 g farina
  2. 120 g zahar / 120 g zucchero
  3. 40 g unt / 40 g burro
  4. 20 g cacao / 20 g cacao
  5. 3 oua / 3 uova
  6. unt pt uns tava / burro per la teglia

Mousse

  1. 750 g capsuni/ 750 g fragole
  2. 250 ml lapte/ 250 ml latte
  3. 500 g frisca nebatuta/ 500 g panna da montare
  4. 200 g zahar/200 g zucchero
  5. 12 g gelatina alimentara / 12 g gelatina alimentare

Preparare/preparazione

  1. Batem ouale cu zaharul ,bine de tot  cu un mixer,impartim compozitia in doua parti egale ,in una punem 80 g faina  si 20 de g unt topit  si amestecam bine
  2. in cealalta jumatate punem retul de faina ( 50 g ) plus cacao  si 20 de g unt topit ,amestecam bine
  3. punem cele doua aluaturi in doua pungi  separate si taiem cu foarfeca un colt mic pe unde sa curga aluatul ,pe tava acoperita cu hartie de copt unsa bine de tot cu unt topit ,punem bastonase de aluat alb lungi de circa 12 cm si distantiate intre ele 2 cm ,fecam doua randuri de bastonase albe.Cu aluatul negru facem bastonase in spatiul dintre cele albe.
  4. Punem la copt la 190 C timp de circa 10 minute ,le scoatem pe un stergar umed ,daca nu se intaresc foarte repede le acoperim cu carpa umeda peste tot dupa care le punem in tava de tort pe laterala ,eu am folosit o tava de tort cu diametrul de 20 cm dar aluatul va ajunge  si pentru o tortiera mai mare ,24 cm.Cu acest aluat am scris si numele sarbatoritului .
  5. Pregatim mousse de capsuni :macinam capsunile in blender ,punem la inmuiat gelatina in apa rece dupa 10 minute o punem in laptele amestecat cu zahar pe care l-am incalzit .Batem frisca .Amestecam capsunile cu laptele in care am topit zaharul si gelatina si cu frisca batuta .Compozitia obtinuta o punem in tava de tort ,Dam la rece
  6. A doua zi decoram cu frisca batuta si capsuni trcute prin ciocolata.

ITALIANO

  1. montiamo le uova con lo zucchero ,dividiamo il composto in due parti uguali ,in una mettiamo 80 g farina e 20 g burro fuso  e amalgamiamo per bene.
  2. nel altra meta aggiungiamo il resto di farina ( 50 g ) ,il cacao e 20 g burro fuso,mescoliamo bene
  3. mettiamo i due impasti in due buste (oppure saca poche) e tagliamo al angolo per far uscire l’impasto .Su una teglia coperta di carta forno spennelata con burro fuso lasciamo cadere l’impasto bianco formando dei bastoncini lunghi 12 cm a 2 cm una dal’altra ,facciamo due serie de bastoncini bianchi.Dopo mettiamo il composto nero nei spazi tra i due bastoncini bianchi.
  4. Mettiamo nel forno per 10 minuti a 190 C ,poi sforniamo su un canovaccio bagnato con qualle copriamo la nostra “palizzata”
  5. la sistemiamo tutta intorno alla tortiera ,io ho usato una tortiera di 20 cm ,ma l’impasto basta anche per una forma da 24 cm .
  6. Prepariamo la mousse.mettiamo a mollo la gelatina ,riscaldiamo il latte con lo zucchero e facciamo sciogleire dentro la gelatina strizzata ,montiamo la panna e fruliamo le fragole
  7. Mescoliamo le fragole con il latte e la panna montata ,e il composto lo mettimao dentro la nostra tortiera ,mettiamo a riposare nel frigo
  8. si decora con ciuffi di panna montata e fragole passate nel cioccolato fuso.

 

da Gitana

da Gitana

14 Risposte to “Tort cu mousse de capsuni – Torta con mousse di fragole”

  1. Angela Says:

    Gitana mi-a facut onoarea sa probeze aceasta mousse,l-a decorat pe lateral cu piscoturi din Sardenia (savoiardi sardi) si deasupra cu zmeura.Este foarte dragut acest tortulet!

  2. Angela Says:

    Bine ai venit ,draga Picona!Stai linistita ca nu las eu musafiri sa plece fara o feliuta de tort!Astept foto,nu uita!

  3. picona Says:

    Eu nu am ajuns pana la voi si sa mi se faca si mie o portie mica…mmmm
    Multumim pentru tot timpul acordat si amabilitatea ta de a ne da cu lux de amnunte reteta ,abia astept sa-l fac pe “domnul fotogenic”

  4. Angela Says:

    Poftiti ,Poftiti cu mare drag va serviti! Multumim!

  5. matrioskasadventures Says:

    arata super, vreau si eu o feliuta! la multi ani pentru Cezar!

  6. Angela Says:

    Multumim,Gitana!

  7. gitana Says:

    Felicitari Angela!
    La multi ani lui Cezar. Multa sanatate si noroc.

  8. Angela Says:

    Grazie,Veronica!

  9. veronica Says:

    complimenti alla maestra….!

  10. Angela Says:

    Bine ai venit Cocolina!Iti multumesc pt complimnte ! Bine de tine ca sotul e pasticer,cine stie cate secrete cunoaste el …sant curioasa foc! Sper sa iti placa mousse ! Ciao si toate cele bune!

  11. Cocolina Says:

    Felicitari pt siteul tau si pt munca depusa!!
    Eu nu sunt priceputa in ale patiseriei,poate si pt ca sotul munceste intr-o patiserie si face el tot…Dar imi place sa vad cu cata migala si pricepere dai nastere unor capodopere!!Si pt ca imi place mousse-ul am luat reteta….cine stie ce voi combina…hihihihihh.
    Inca o data felicitari pt tot ceea ce realizezi atat de frumos!

  12. Angela Says:

    Dany- multumesc de urari!
    Adry – bucatica cu numele lui a pus-o ca si o targa in fata tortului cand l-am pus pe masa!Multumesc pt urari!

  13. adry Says:

    Ce interesant blatul asta facut bicolor!!! Dar bucata de pandispan (din poza) scrisa”Ceazar” unde a fost folosita ca nu se vede pe tort ?
    La multi ani lui Cezar sa fie sanatos in primul rand, sa fie fericit si sa te bucuri de el!!!

  14. dany Says:

    La multi ani Cezar, sa aduci numai bucurii celor din jur…sa ne traiesti mamicuta


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