Morcovi si zucchine de primavara -Carote e zucchine primaverile


 

morcovi-si-zucchine-de-primavara

Visto che e arrivata primavera possiamo aproffitare e mettere in tavola tante vitamine!

A venit primavara, asa ca sunt verdeturi din belsug, deci e bine sa le avem pe masa zilnic. Organismul nostru are nevoie de vitamine, fibre asa ca mai multe retete cu verdeturi sper sa prinda bine tuturor!

Ingrediente

o legatura de morcovi/ un mazzo di carote
300 g zucchine tinere/ 300 g zucchine
50 g margarina sau unt/50 g burro opp. olio opp. margarina
o lingura zahar/ un cucchiaio zucchero
sare/ sale
ulei masline/ olio oliva
lamaie/ limone
patrunjel/ prezzemolo

Portii: 2

Preparare

  1. Spalam bine zucchinele si le taiem capetele dupa care le taiem rondele subtiri. Datorita faptului ca zucchinele nu vor fi coapte e necesar sa folosim zucchine tinere si cat mai proaspete.
  2. Intr-un bol amestecam ulei de masline cu suc de lamaie, sare si patrunjel taiat fin, dupa care stropim zucchinele. Se pot manca dupa cca 2 h.
  3. Curatam morcovii cu ajutorul ustensilei pt curatat cartofi. Le lasam cca 4 cm de coada.
  4. Intr-o tigaie punem margarina sau untul la topit, punem morcovii si ii calim putin, adaugam zaharul, sare, dupa care punem apa cat sa-i acopere. Lasam sa fiarba la foc mic.
  5. Cand sunt fierti morcovii ii presaram cu patrunjel taiat fin si servim impreuna cu zucchinele.
  6. Se pot servi pe langa friptura de miel.

ITALIANO

1. Laviamo accuratamente le zucchine e tagliamo le estremità, poi li tagliamo in dischi sottili. Dobbiamo usare le zucchine tenere e  fresche 

        perché non saranno cotte.

    2. In una terrina mescoliamo l’ olio di oliva e succo di limone, sale e prezzemolo finemente tritato. Con condimento ottenuto spruzziamo le

        zucchine. Saranno pronte fra cca 2 ore.

   3.  Sbucciamo le carote con li appositi utensili, lasciando un pezzettino di cca 4 cm di coda.

   4.  In una padella facciamo fondere il burro o la margarina e saltiamo un attimo le carote, aggiungiamo lo zucchero e sale.Copriamo le carote

         con acqua e lasciamo cuocere a fuoco basso.

   5.  Quando le carote sono pronte, guarnite con prezzemolo finemente tritato. Si servono insieme alle zucchine.

   6.  Si possono servire anche con agnello.

4 Risposte to “Morcovi si zucchine de primavara -Carote e zucchine primaverile”

  1. Angela Says:

    apoi cum sa rad ,nici eu in tara nu-i mancam cruzi ,invatam in fiecare zi cate ceva!

  2. matrioskasadventures Says:

    nu rade de mine dar nu stiam ca dovleceii se pot manca si cruzi, abia astept sa incerc.

  3. Angela Says:

    Cu cat sant mai tinerei dovlecei cu atat sant mai buni!

  4. gitana Says:

    Sunt buni dovleceii verzi cruzi. Mai fac si eu uneori, insa ii las cateva ore la macerat.


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: