Muschiulet de porc cu crema de ceapa – Filetto maiale con crema di cipolle


e una ricetta dai sapori forti  ma che rimane comunque di una dolcezza incredibile.

este o reteta cu un gust puternic dar care are orisicum o anumita dulceata data de ceapa.

Ingrediente/ingredienti(6 persone)

  1. 1 kg  muschiulet porc / 1 kg filetto maiale
  2. piper /pepe
  3. sare /sale,
  4. 4 cepe rosii / 4 cipolle di Tropeea
  5. 1 frunza dafin / una foglia alloro
  6. 1 pahar de vin alb / un bicchiere di vino bianco
  7. 1 lingura faina alba / 1 cucchiaio farina
  8. ulei masline / olio oliva

Preparare/preparazione

  1. taiem ceapa si o punem la prajit in ulei cu sare  si dafin ,lasam cateva rondele de ceapa pentru decorat.Lasam sa se coaca circa 20 minute ,amestecand mereu,catre sfarsit adaugam vinul ,faina si mai lasam pe foc 5 minute
  2. scoatem dafinul si punem ceapa in blender unde o macinam ,o punem din nou pe foc sa se ingroase.
  3. in alta tigaie antiaderenta, punem putin ulei,o incalzim bine si punem feliile de muschiulet taiate la 1,5 cm .le prajim circa 2 minute pe parte ,saram si piparam carnea si punem in farfuria calda impreuna cu o lingura de sos de ceapa

ITALIANO

  1. tagliamo a cubbeti la cipolla e la frigiamo nel olio con sale e alloro,lasciamo qualche rondela per decorare.Dopo circa 20 minuti aggiungiamo il vino e la farina e lasciamo ancora 5 minuti
  2.  togliamo l’alloro ,frulliamo tutto ,e mettiamo ancora a adensare in padella
  3. in una teglia antiaderente unta con poco olio ,e molto calda cuociamo i filetti di maiale tagliati di un spessore di 1,5 cm ,gli friggiamo 2 minuti per pare,saliamo e pepeiamo
  4. sistemiamo i filetti su un piatto caldo  con un cucchiaio di salsa

 

2 Risposte to “Muschiulet de porc cu crema de ceapa – Filetto maiale con crema di cipolle”

  1. Angela Says:

    In sfarsit cineva care iubeste ceapa ! Ai sa vezi ce crema buna!

  2. matrioskasadventures Says:

    ce bun! imi plac mult mancarurile cu ceapa, perfect pentru weekend!


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