Calamari umpluti – Calamari ripieni


Molto saporito questo piatto di calamari ,a piacere si puo preparare anche senza il pomodoro,ma dopo come si fa a fare la scarpetta?

Este foarte gustos ,se poate pregati cu sos de rosii sau fara ,noi il preferam cu sos de rosii ca sa-l putem sterge cu o felie de paine.

Ingrediente/ingredienti

  1. calamari/ calamari
  2. paine / pane
  3. ou/ uovo
  4. patrunjel/prezzemolo
  5. ulei masline/ olio oliva
  6. capere/ capperi
  7. sos de rosii / salsa pomodori
  8. usturoi / aglio
  9. sare ,piper/sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. spalam bine calamari ,ii curatam de pielita,le taiem “cornul” pe care il au in mijlocul tentaculelor si le scoatem ochii,curatam bine in interior
  2. taiem tentaculele marunt si le calim in ulei de masline cu un catel de usturoi ,adaugam sare,piper,paine inmuiata in apa si scursa,capere.luam deoparte si lasam la racit
  3. dupa care adaugam oul,parmezan razalit,patrunjel taiat marunt,amestecam bine compozitia dupa care umplem calamari pe treisferturi
  4. inchidem cu o scobitoare si punem calamari intr-o tigaie cu ulei incins,ii prajim putin ,adaugam sosul de rosiisi lasam sa se coaca la foc mic

ITALIANO

  1. laviamo bene i calamari ,togliamo la pelle ,tagliamo il corno,e gli caviamo gli occhi
  2. tagliamo i tentacoli e gli mettiamo a rosolare con un spicchio d’aglio ,aggiungiamo sale,pepe ,il pane ammorbidito nel acqua,capperi .lasciamo un po sul fuoco dopo di che lasciamo rafeddare
  3. aggiungiamo l’uovo,parmigiano,prezzemolo,mescoliamo bene e riempiamo i calamari per trequarti
  4. chiudiamo con dei stuzzicadenti e mettiamo a rosolare nel olio oliva,aggiungiamo la salsa e facciamo cuocere a fiamma bassa

5 Risposte to “Calamari umpluti – Calamari ripieni”

  1. Angela Says:

    ciao ,Adry dupa ce am pus sosul de rosii l-am lasat cam 30 minute .Toate cele bune si sarbatori fericite!

  2. adry Says:

    Super reteta!!! Chiar sunt ani buni ca n-am mai facut calamari umpluti!! Din cate imi aduc aminte (destul de vag) reteta pe care am folosito avea si orez in umplutura, dar imi place mai mult umplutura pe care ai folosito tu!!!
    P.S Angela, dupa ce ai adaugat sosul de rosii cat le-ai mai lasat sa fiarba?

  3. Angela Says:

    Miana- multumesc
    Gitana -Grazie!

  4. Retete cu poveste Says:

    Ai un premiu de la mine.

    O zi senina, iti doresc!

    Miana

  5. gitana Says:

    Ce bine arata!!!!!!!


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