Prajitura cu banane – Dolce con banane


questo dolcetto e stato preparato da me ,ma mio figlio Darius mi ha detto come lo voleva .Insomma la ricetta e sua !Comunque i nostri ospiti hanno apreciato molto questo dolcetto profumato.

Aceasta prajiturica am pregatit-o   la cerere ,adica Darius imi spunea ce doreste iar eu am pregatit .Deci reteta este a lui .Oaspeti pe care i-am avu in acea seara au fost tare incantati de aceasta prajiturica simpla si parfumata.

Ingrediente/ingredienti

  1. 3 banane / 3 banane
  2. 5 linguri zahar pt caramel / 5 cucchiai zucchero da caramelare
  3. 4 oua / 4 uova
  4. 100 g faina / 100 g farina
  5. 100 g zahar /100 g zucchero
  6. scortisoara/cannella
  7. putin unt / poco burro

Crema

  1. 300 ml lapte / 300 ml latte
  2. 40 g faina / 40 g farina
  3. 3 galbenusuri / 3 tuorli
  4. vanilie / vanilia
  5. 80 g zahar / 80 g zucchero

Preparare/preparazione

  1. eu am folosit o tava de 20 cm / 17 cm
  2. am caramelizat  zaharul in tava ,la-m intins uniform peste tot  si am lasat la racit ,
  3. am pus jumatati de banana si le-am presarat cu scortisoara si bucatele de unt
  4. am pregatit pandispanul din oua,faina si zahar dupa metoda descrisa  aici  si l-am pus peste banane dupa care se coace la 180 C
  5. pregatim crema:amestecam  galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si vanilia si incorporam incet laptele,punem in microunde 2-3 minute ,amestecam sa vedem daca s-a ingrosat (daca nu mai punem un minut in mircounde)
  6. servim felii de prajitura cu crema presarate de scortisoara

ITALIANO

  1. io ho usato una teglia di 17 cm / 20 cm
  2. nella teglia mettiamo a caramelizare lo zucchero,stendiamo uniformemente e lasciamo raffreddare
  3. mettiamo nella teglao le banane tagliate a meta ,spolveriamo con cannella e fichhi di burro
  4. prepariamo il pandispagna usando le 4 uova la farina e lo zucchero come spiegato qui e poi mettiamo l’impasto sopra le banane ,cuociamo a 180 C
  5. prepariamo la crema mescoliamo i tuorli con lo zucchero ,aggiungiamo la farina  ,la vanilia e incorporiamo il latte ,mettiamo nel microonde per 2-3 minuti (finche si addensa)
  6. per servire:tagliamo un quadratto di dolce ,aggiungiamo della crema e spolveriamo con cannella

 

18 Risposte to “Prajitura cu banane – Dolce con banane”

  1. viorica Says:

    foate bun

  2. Marina Says:

    questa ricetta e spiegata malissimo non c è la spiegaziolne del pan di spagna ci sono solo gli ingredienti poici sono due foto relative alla riuscita della torta completamente differenti una all,altra quale delle due è quella giusta non so se farla o meno non vorrei buttare gli ingredienti

    • Angela Says:

      Marina, non so come fai tu a vedere 2 foto quando sono 4,e tra altro anche in sequenza..bohhh,comunque ti spiego come funziona ,quando tu leggi :la ricetta per fare il pan di Spagna e spiegata qui e quel qui colorato lo devi schiacciare con il mouse e ti porta direttamente alla ricetta del pan di spagna, quindi tu la leggi (non come ai fatto adesso) e dopo vedi se ti vale la pena di provare opppure no!

  3. Angela Says:

    Sa va fie de bine draga Melania!

  4. melania Says:

    Foarte foarte buna..eu nu sunt o experta a dulciurilor dar asta mi-a iesit la perfectie…complimenti…

  5. Angela Says:

    Multumesc!

  6. fely Says:

    delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Angela Says:

    Sa nu ma vada baietii ca vor si ei ! Ieri am probat o reteta noua cu cacao ,banane si scortisoara …un faliment total!

  8. pichona Says:

    Pai nebuna sa fiu eu sa las sa-mi scape reteta asta pana la sfarsitul saptamanii,heeeeee
    Stai sa vezi….mmmmm…deja ii simnt deja mirosul…..

  9. Angela Says:

    nu uita ca trebuie servita cu crema. Darius ,baiatul cel mare nu prea ii place sa bucatareasca,in schimb Cezar inventeaza tot mereu cate ceva!

  10. Retete cu poveste Says:

    De incercat, intr-adevar. Fiul tau are inclinatii de bucatar, poate iese ceva din asta. Bravo! Sunt convinsa ca este foarte buna, asa ca am sa o incerc si eu foarte curand.

  11. Angela Says:

    brava ,dany!

  12. dany Says:

    eu fac prajitura cu toate fructele posibile, adica o consider prajitura saracului, pt ca fructele nu imi lipsesc niciodata….
    asa ca atunci cand vreau sa fac un dulce, asta il crosetez…

  13. Angela Says:

    adry- e o prajiturica simpla si buna,cu un miros imbietor!

  14. adry Says:

    Are un aspect foarte invitant!!! De incercat cat de curand!!!

  15. Angela Says:

    grazie!


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