Zuccotto Barbara – Tort cupola Barbara


dedicato a Barbara !perchè lo preparato per il suo compleanno :Tanti auguri, bella! la torta e tanto piaciuta sia alla festeggiata che ai ospiti!

cu dedicatie speciala pentru Barbara ,acest tort a fost pregatit pentru ziua ei de nastere si ma bucur ca i-a placut mult atat ei cat si musafirilor! La multi ani!

Ingrediente/ingredienti

  1. o foaie de aluat bisquit / un rotolo di pasta biscotto
  2. gem de caise / confettura di albicocche
  3. 500  g inghetata de lamaie / 500 g gelato al limone
  4. 10 g gelatina / 10 g gelatina
  5. 150 ml frisca  batuta / 150 ml panna montata
  6. 5 capsuni / 5 fragole
  7. bobite de ciocolata/ gocce di cioccolata

Preparare/preparazione

  1. pregatim foaie de aluat bisquit  o rulam  in servet umed,lasam la racit circa 30 minute dupa care o umplem cu gem de caise ,taiem felii de circa 7-8 mm
  2. intr-un bol  mare punem  pelicula transparenta si aranjam feliile de rulada pe margine ,avem grija sa fie foarte apropiate ca sa nu curga umplutura
  3. lasam inghetata la topit ,intre timp hidratam gelatina  ,intr-un vas mic incalzim putina inghetata ( 2-3 linguri) si punem gelatina scursa de apa ,lasam sa se topeasca dupa care o punem peste restul de inghetata si amestecam ,punem si frisca,capsunile taiate marunt si bobitele de ciocolata
  4. umplutura o punem in bol ,acoperim cu restul de felii si dam la rece ,dupa circa 5-6 ore se rastoarna si se poate servi

ITALIANO

  1. prepariamo una teglia con della pasta biscotto ,quando e cotta la rotoliamo in un canovaccio bagnato e lasciamo raffreddare per 30 minuti ,la spalmiamo con la confettura e dopo la tagliamo fette di circa 7-8 mm
  2. in un insalatiera coperta con pellicola transparente sistemiamo sui bordi le fette del rotolo ,le mettiamo vecine per non far colare il ripieno
  3. prepariamo il ripieno ,facciamo sciogliere il gelato ,mettiamo la gelatina in acqua per 5 minuti ,riscaldiamo 2-3 cucchiai di gelato e facciamo sciogliere dentro la gelatina ,mettiamo tutto dentro a gelato ,aggiungiamo la panna montata,le fragole tagliate,e le gocce di cioccolato ,il ripieno lo mettiamo nella ciotola ,copriamo con delle fette di rotolo
  4. mettiamo nel frigo per 5-6 ore ,prima di portare in tavola la giriamo e togliamo la pellicola transparente

da Alina

da Alina

10 Risposte to “Zuccotto Barbara – Tort cupola Barbara”

  1. Angela Says:

    Alina mi-a facut onoarea sa probeze acest tort de ziua taticului!A folosit dulceata de soc ,pe care sant si eu curioasa sa o gust!

  2. Angela Says:

    gitana mie mi-a venit idee acestei creme deoarece lui Barbara ii place foarte mult inghetata si uite asa de frica sa nu se decongeleze am adaugat gelatina si am inventat o crema noua!

  3. gitana Says:

    Ma gandisem si eu sa fac cu rulada un tort barbie, dar era prea multa munca, asa ca am preferat blatul de tort. Varianta cu inghetata imi place. Nu-mi imaginam o asemenea crema.

  4. Angela Says:

    si uite asa am mai gasit un client!

  5. dany Says:

    iata-ma…ma pot programa si eu?….
    toate sunt speciale…

  6. Angela Says:

    cum doresti tortuletul?

  7. Rosablu Says:

    Ce norocoasa e prietena ta Barbara!
    I-ai dedicat un tort fenomenal!
    Angela,in iulie e ziua mea, imi faci mie un tortulet…please… :d

  8. Angela Says:

    matrioska- grazie!
    adry- am folosit inghetata de lamaie de cumparat ,am luat marca de la auchan ,mhh,se numeste!oricum cred ca nu are importanta.Bineinteles ca poti sa faci si tu compozitia de inghetata si sa o folosesti fara sa o mai congelezi,eu eram nitel in intarziere asa ca am luat inghetata de cumparat si am facut mai rapid!

  9. adry Says:

    Imi place mult ideea cu inghetata!! Nu m-as fi gandit ca se poate folosi in acest mod!
    P.S inghetata e de cumparat? daca da, ce marca folosesti? sau n-are importanta?


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