Rulada de carne cu sos de rosii – Polpettone con sugo


sono partita pensando di cucinare anche per il prossimo giorno ma il risultato e stato cosi  ben gradito che il giorno dopo dovevo cucinare ancora!E un polpettone saporito ,si può preparare anche senza il sugo ma se preferite cosi e meglio preparare anche  delle buone patate arrosto

cand am pregatit aceasta rulada de carne ma gandeam ca o sa ajunga si pentru cealalta zi ,nu a fost sa fie asa ,rezultatul le-a placut tuturor  si uite asa a doua zi eram iarasi la bucatarie.Este o rulada foarte gustoasa ,se poate pregati si fara sosul de rosii (desi e mai buna cu sos) in acest caz pregatiti si niste cartofi la cuptor

Ingrediente/Ingredienti ( 6pers)

  • Rulada /polpettone
  1. 800 g pulpa de vita macinata / 800 g  macinato scelto di bovino
  2.  1 ceapa mare / 1 cipolla grande
  3. 1 lingurita chimin / 1 cucchiaino cumino
  4. 1 lingurita coriandru / 1 cucchiaino semi di coriandolo
  5. 2 pachetele de crackers / 2 pacchetini di crackers
  6. sare,piper/ sale,pepe
  7. 1 ou / 1 uovo
  8. 3 lingurite de mustar / 3 cucchiaini senape
  9. o lingurita oregan / 1 cucchiaino origano
  • Sos / Sugo
  1. 1 ceapa mare/ 1 cipolla grande
  2. 2 cutii de sos de rosii / 2 scatole di pomodori
  3. 2 catei de usturoi / 2 spiccchi d’aglio
  4. 1 lingurita de boia iute / 1 cucchiaino di paprika piccnte
  5. 2 linguri de sos Worcester / 2 cucchiai salsa Worcester
  6. 2 linguri otet balsamic / 2 cucchiai aceto balsamico
  7. sare,piper/sale/pepe

Preparare/preparazione

  1. Punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam corindul zdrobit,chiminul si un strop de sare .Cand e calita ceapa o lasam sa se raceasca dupa care o punem intr-un vas impreuna cu carnea macinata,mustarul,origanul ,oul,sare si piper.Adaugam si crackeri zdrobiti bine.
  2. Amestecam bine compozitia ii dam forma de rulada o ungem cu putin ulei si  o punem intr-o tava cu marginea inalta dupa care dam la cuptor .Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la temperatura maxima ,cand punem rulada inauntru coboram temperatura la 200 C si lasam sa se coaca circa 35 minute
  3. intre timp pregatim sosul :taiem ceapa  si usturoiul si le punem la calit ,cand e moale ceapa punem sare,piper si poprica ,adaugam sosul de rosii,salsa,otetul si amestecam bine,lasam sa fiarba circa 10 minute
  4. scoatem rulada din cuptor adaugam sosul ,amestecam bine ca sa se incoporeze bine grasimea de la rulada si mai lasam in cuptor inca 10-15 minute
  5. Servim cu orez basmati,cartofi ,salata verde…..

ITALIANO

  1. Scaldate il forno a massima temperatura
  2. pelate e tritate la cipolla  e la mettiamo a rosolare in una padella aggiungiamo ,sale ,pepe ,coriandolo tritato e i semi di cumino ,lasciamo raffreddare
  3. Mescoliamo la cipolla con la carne,l’origano, il senape, l’uovo, sale e pepe . Aggiungiamo anche i crackers sbrciolati bene.
  4. Diamoal composto la clasica forma di polpettone la strofiniamo con del olio e la mettiamo nel forno in una casseruola dai bordi alti .Abbasiamo la temperatura del forno a 200C e teniamo la carne per 35 minuti
  5. Prepariamo il sugo :affetiamo la cipola e l’aglio  le rosoliamo ,alla fine aggiungiamo sale,pepe e paprika un altra mescolata e mettiamo i pomodori la salsa ,l’aceto ,lasciamo bollire per 10 minuti
  6. Tiriamo fuori la carne  aggiungiamo il sugo mescolando bene per incoporare meglio il grasso del polpettone e lasciamo nel forno per 10-15 minuti
  7. e buono con riso Basmati,patate,insalata

4 Risposte to “Rulada de carne cu sos de rosii – Polpettone con sugo”

  1. Angela Says:

    matrioska- probeaza ca nu iti v-a parea rau!

  2. matrioskasadventures Says:

    ce combinatie apetisanta, mie sosul de rosii imi place atat de mult ca-l beau si asa crud-si nu pentru a ma “drege”:)-.

  3. Angela Says:

    si eu pregatesc varianta spusa de tine,dar niciodata nu am reusit sa scriu reteta,deoarece foloseam ce aveam prin casa si nu cantaraem ingredientele,asa in sos de rosii mi-a placut mult cum a iesit ,deja am cereri sa-l refac.

  4. Rosablu Says:

    Complimenti Angela, arata exceptional!🙂
    Eu il fac fara sos si cu garnitura de cartofi la cuptor sau pireu de cartofi.


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