Saratele fragede – Salatini friabili


questi salatini sono ottimi come aperitivo ,con del vino,olive,salumi,formaggi,verdura grigliata…..molto friabili ,veloci da preparare  si mantengono anche per una settimana.La ricetta e da la mia amica Habana ,multumesc

aceste saratele sant foarte bune servite ca si aperitiv cu ,vin,masline,salam,branza ,sant  fragede ,se pregatesc repede si le puteti pastra chiar si o saptamana.Reteta mi-a dat-o Habana,multam fain!

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 kg faina,/ 1 kg farina
  2.  1 lingurita de zahar,/ 1 cucchiaino zucchero
  3.  3 lingurite de sare,/ 3 cucchiaini sale
  4.  200 gr. untura,/ 200 g strutto
  5.  250 gr. margarina,/ 250 g margarina
  6.  3 galbenusuri,/ 3 tuorli
  7.  1 ou intreg, / 1 uovo
  8.  15 g drojdie / 15 g lievito di birra
  9. 100 ml  lapte / 100 ml latte
  10.  1 lingura smantana/ 1 cuchiaio panna acida  oppure yogurt bianco
  11. 2 lingurite chimen macinat./ 2 cucchiaini  cumini tritato oppure semi di finocchio tritati
  12.  1 ou pt. uns / 1 uovo per spenelare
  13.  branza si chimin pentru pus deasupa /formaggio e semi di cumino per metere sopra

Preparare/preparazione

  1. Se pune drojdia si zaharul in laptele caldut la dospit.
  2.  Se amesteca bine margarina, untura smantana, sarea, chimenul, galbenusurile si oul intreg. Se adauga amestecul cu drojdia dupa ce a dospit. Se adauga apoi faina, se framanta bine, apoi se pune al dospit o ora, intr-un vas, cu faina presarata deasupra. Se lasa aprox. o ora intr-un loc caldut.
  3. Dupa ce a dospit se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina intr-o foaie de aprox. 7 mm grosime.Se unge cu un ou bine batut.
  4. Se rade deasupra branza si/sau cascaval si se presara chimen sau mac.
  5. Se taie bastonase si se pun in tava cu hartie de copt
  6. Se coc la foc potrivit circa 10- 15 minute

ITALIANO

  1. si mescola il lievitoe lo zucchero  con il latte e si lasciamo lievitare  10 minuti
  2. mescoliamo bene il strutto ,con la margarina,panna(yogurt) il sale,il cumino tritatto ,i tuorli e l’uovo intero ,aggiungiamo il lievito ,la farina e lavoriamo bene,lasciamo lievitare al caldo per 1 ora
  3. stendiamo l’impasto in una foglia spessa circa 7 mm ,la speneliamo con l’uovo sbatutto
  4. aggiungiamo anche del formaggio gratugiatto  ,e spolveriamo con dei semi di cumino
  5. tagliamo  a bastoncino  e mettiamo a cuocere  in una teglia coperta con carta forno
  6. si cuoce a temperatura media per 10 – 15 minuti

 

11 Risposte to “Saratele fragede – Salatini friabili”

  1. Angela Says:

    Multumesc,Claudia!

  2. claudia Says:

    super retetele

  3. Angela Says:

    nu am mai auzit de acest tip de aluat cu cartof,,trebuie sa fie interesant.

  4. Retete cu poveste Says:

    Eu le fac fara drojdie si smantana sau lapte, dar pun 2-3 cartofi fierti bine si pasati ca pentru pire. Ies foarte bune si sfaramicioase. Cred ca am sa incerc si aceasta varianta, totusi.

  5. Habana Says:

    Rosablu…daca vrei ne putem “intalni” pe Mess ID meu e: antonellaldea
    iar cel de Skype: antonella.mosaico
    Te pup! O seara placuta!

  6. Rosablu Says:

    Eu sunt bine draga mea! Ma bucur sa te recitesc!…si mai ales ma bucur ca nu ai “disparut” cu totul.:)
    Sper sa ne “intalnim” cat mai repede.

  7. Habana Says:

    Ciao, Rosablu!
    Da, sunt eu….
    Tu cum mai esti?! Zi-mi ceva…imi pare bine ca “te aud”!!!
    Mi-era asa de dor de tine si …inca de cateva “dragutze” din Forum!!
    Te imbratisez si-ti doresc : O seara minunata!!!
    Antonella

  8. Angela Says:

    exact -e habana pe care o stii si tu!poti proba reteta ,e minunata!

  9. Rosablu Says:

    Saratelele sunt pasiunea mea!
    As manca la infinit! Arata excelent!:-*
    Habana????? Esti Habana pe care o stiu eu?
    Ma bucur mult ca dupa luni si luni te citesc iarasi.

  10. Angela Says:

    multumesc mult!te imbratisez cu drag si te astept!

  11. Habana Says:

    Ohhh…Angela! Esti o dulce! Ma bucur ca te-am “cunoscut” si ca reusesti cu manutzele tale sa faci bunatatzuri apreciate de toata lumea! O zi buna iti doresc!!


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