Tocana de caprioara – Stufato di capriolo


questa ricetta e stata preparata dopo una ricetta ungherese ,l’uso del cumino gli da un’aroma piacevole e invitante.Si acompagna benisimo con della polenta,purè di patate ,patate arrosto.

am pregatit aceasta tocana dupa o reteta ungureasca ,folosind  chimin aroma  mancari este foarte invitanta  si placuta .Tocana merge foarte bine cu mamaliga,pireu de cartofi sau cartofi la cuptor

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 kg carne caprioara (sa fie deja marinata) / 1 kg carne di capriolo gia marinata
  2. unsoare / strutto
  3. 2 cepe  mari / 2 cipolle grosse
  4. 2 morcovi / 2 carote
  5. o bucata de telina / un pezzeto di sedano rapa
  6. 2 lingurite chimin / 2 cucchiaini semi di cumino
  7. 4-5 rosii mici  / 4-5 pomodorini ciliegia
  8. 4 lingurite boia / 4 cucchiaini paprica
  9. 1 ardei iute / 1 peperoncino
  10. 300 ml  vin rosu sec / 300 ml vino rosso
  11. 1 lingura faina / 1 cucchiaio farina
  12. patrunjel /prezzemolo
  13. 3 catei de usturoi / 3 spicchi aglio
  14. sare ,piper / sale ,pepe

Preparare/preparazione

  1. Scoatem carnea din marinata  si o lasam sa se uste (sau o uscam cu un stergar)
  2. taiem ceapa,mocovul,telina si usturoiul 
  3. Intr-o cratita punem la incins unsoarea  cu chiminul ,adaugam verdura taiata si saram usor ,amestecam dupa care punem si carnea taiata bucatele
  4. adaugam boiaua amestecam si punem vinul cald ,adaugam apa calda cat sa acoperim carnea,sare ,piper  ,rosiile taiate,ardeiul iute  si lasam sa fiarba cca 70 minute
  5. gustam carnea  si vedem daca mai trebuie sa se coaca
  6. cand e coapta carnea facem o ingroseala cu o lingura de faina si putina apa ,punem patrunjelul ,mai dam un clocot dupa care servim

ITALIANO

  1. la carne gia marinata la asciughiamo e la tagliamo a cubetti
  2. tagliamo le carote,le cipolle,il sedano rapa e l’aglio
  3. in una pentola mettiamo a riscaldare lo strutto  aggiungiamo  i semi di cumino e dopo mettiamo la verdura tagliata ,mescoliamo saliamo  e aggiungiamo la carne
  4. facciamo rosolare e dopo mettiamo la paprica , il vino caldo ,e del acqua calda  per coprire tutto.aggiustiamo di sale,pepe  aggiungiamo i pomodori a pezzi e lasciamo cuocere per 70 minuti
  5. assagiamo la cottura della carne
  6. se e cotta  mescoliamo un cucchiaio di farina con del acqua  e la mettiamo nella pentola ,mettiamo anche il prezzemolo e portiamo in tavola

2 Risposte to “Tocana de caprioara – Stufato di capriolo”

  1. Angela Says:

    eu ador coriandru,imi place enorm ,pacat ca proaspat se gaseste destul de greu!

  2. matrioskasadventures Says:

    tocmai am descoperit si eu chimenul, corinadrul si , preferatul meu, cardamomo. Plantele aromatice sunt super!


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