Cartofi la cuptor – Patate arrosto


morbide al interno e crocanti fuori! sono   le patate perfette! secondo me sono anche meglio del arrosto ,va bene io non amo particularmente la carne ma queste sono verramente perfette!

sant moi in interior si crocante  in exterior! sant cartofi perfecti!  eu ii iubesc mai mult decat friptura !

Ingrediente/ingredienti

  1.   cartofi / patate
  2. ulei masline / olio oliva
  3. ierburi Provence sau rozmarin  / erbe Provence  opure rosmarino
  4. sare / sale
  5. usturoi / aglio
  6. faina / farina

Preparare/preparazione

  1. Curatam cartofi ii taiem cubulete mai mari si ii spalam de cateva ori in apa rece
  2. ii punem intr-un vas cu apa rece si sare ,minim 30 minute
  3. ii limpezim de apa sarata si ii punem intr-o oala cu apa fierbinte timp de 8-10 minute
  4. ii scurgem de apa ,ii punem intr-un stergar ii uscam putin (sant fierbinti ,atentie) si ii presaram cu putina faina  , ierburi Provence si sare
  5. intre timp incalzim cuptorul la 180 C  si punem inauntru tava cu ulei( cc 2 mm) sa se incalzeasca
  6. asezam cartofi ,rozmarinul ,(daca folositi) ,catei de usturoi stropim cu putin ulei si dam la cuptor timp de 20 minute fara ventilator ,dupa care programati pe ventilator 10 minute si inca 5-8 minute cu grill de sus deschis
  7. serviti cartofi calzi

ITALIANO

  1. puliamo le patate e le tagliamo a cubetti un po piu grandi ,sciaquiamo le patate due tre volte nel acqua fredda
  2. dopo gli lasciamo riposare in acqua fredda salata  ,per 30 minuti
  3. gli sciaquiamo  dal sale e poi le mettiamo in una pentola con acqua che bolle ,per 8 -10 minuti
  4. scoliamo le patate e le asciughiamo con uno straccio ,spolveriamo un po di farina ,le erbe provence (op il rosmarino) e sale
  5. intanto facciamo riscaldare il forno  a 180 Ccon dentro la teglia con olio di oliva (cca 2 mm di olio)
  6. appena raggiunta la temperatura ,mettiamo nella teglia ,le patate,l’aglio ,inroriamo un po le patate con del olio e mettiamo nel forno per 20 minuti a 180 C statico ,dopo accendiamo il ventilato per 10 minti ,nei ultimi 5-10 minuti accendiamo il grill
  7. servite subito appena sfornate

 

11 Risposte to “Cartofi la cuptor – Patate arrosto”

  1. Angela Says:

    bineinteles,daca iti place poti sa razalesti si niste telemea de aia buna!

  2. Vasile Floroaia Says:

    Arata excelent
    Se poate rade deasupra,cascaval sau branza ?

  3. Rulada de carne cu sos de rosii – Polpettone con sugo « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] sono partita pensando di cucinare anche per il prossimo giorno ma il risultato e stato cosi  ben gradito che il giorno dopo dovevo cucinare ancora!E un polpettone saporito ,si può preparare anche senza il sugo ma se preferite cosi e meglio preparare anche  delle buone patate arrosto […]

  4. Angela Says:

    ciao Giulietta,sincera sa fiu ,nu stiu! e prea mult timp de cand nu mai folosesc cuptor normal .o seara placuta iti doresc!

  5. giulietta Says:

    fff buna ideea cu faina, nici eu nu o stiam:) , dar cine nu are cuptor cu ventilator si grill, se poate si in cuptor normal?..adica tot asa de crocanti vor iesi?…

  6. Angela Says:

    exact rosablu,am observat ca daca ii presar bine cu faina se face o coajita crocanta si buna.

  7. Rosablu Says:

    Nici eu nu stiam faza cu faina. De ce se foloseste? Devin mai crocanti?
    Arata foarte, foarte bine…🙂

  8. Angela Says:

    multumesc!

  9. gitana Says:

    Arata foarte bine. Nu stiam faza cu faina.

  10. matrioskasadventures Says:

    mi-am notat-o, arata foarte fain!


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