Pui la tigaie – Pollo alla diavola


buono da leccarsi i baffi! e poi e facile da preparare ,anche per chi e alle prime armi in cucina puo ottenere un risultato ottimo.Gran parte della preparazione e stata fatta da Cezar ,mio figlio.

e atat de bun ca te lingi pe degete!si se pregateste usor! chiar daca nu santeti bucatarese sau bucatari experti ,acest pui o sa va reuseasca cu siguranta!In mare parte acest pui a fost pregatit de fiul meu Cezar

Ingrediente /ingredienti

  1. 1 pui / 1 pollo
  2. ulei  de masline / olio oliva
  3. ierburi Provence / erbe di Provence
  4. chili / peperoncino
  5. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. Spalam ,curatam de resturile de pene  si curatam in interior puiul
  2. il taiem pe piept  in lung  dupa care il ungem cu sare,ulei de masline si ierburi provence
  3. intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incalzit  (5 linguri) punem puiul  cu partea taiata in jos ,acoperim cu un capac ,capacul trebuie sa fie mai mic decat tigaia ,iar deasupra capacului punem  o greutate (eu am folosit o cutie de compot)
  4. prajim cca 5  minute la foc viu ( nu exagerat de mare) dupa care intoarcem puiul si il acoperim din nou cu capacul si greutatea
  5. timp de circa o ora puiul este copt ,trebuie sa-l intoarceti de cateva ori in acest timp
  6. se serveste cald cu pireu de cartofi sau alta garnitura

ITALIANO

  1. laviamo e puliamo il pollo
  2. lo tagliamo a metta sull petto ,e lo massagiamo con del olio oliva ,sale , aromi e peperoncino
  3. in una teglia grande ,mettiamo 5 cucchiai olio oliva ,riscaldiamo e addagiamo il pollo con la parte tagliata in basso ,copriamo con un coperchio piccolo e sopra posiamo un peso per tenere appiatito il pollo
  4. dopo 5 minuti giriamo il pollo e mettiamo il coperchio con il peso
  5. per cuocere ci vuole circa un oretta ,in questo tempo giriamo il pollo per 4-5 volte
  6. si mangia caldo  con insalata,purè di patate

Pubblicato su Pui - Pollo. Tag: , . 2 Comments »

2 Risposte to “Pui la tigaie – Pollo alla diavola”

  1. Angela Says:

    adry,multumim,sa stii ca puiul se coace bine in interior si e foarte bun!

  2. adry Says:

    Felicitari tie dar mai ales lui Cezar pentru reteta asta simpla si foarte gustoasa!! Tare bine arata!!!


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