Paine cu parmezan -Pane al parmigiano


molto saporito ,questo pane sta da dio con la solita bisteca,con i salumi ,con le insalate …. e una meraviglia e vi consilio caldamente di provare.La ricetta mi-e stata consiliata da Natalia,grazie.

e foarta aromata aceasta paine  si se potriveste bine  cu un gratar de vita ,cu o feliuta  de salam,sunca ,cu o salata de verdeturi,ce mai incoace si incolo aceasta paine mi-a placut foarte tare .Reteta am primit-o de la Natalia ,multam fain!

Ingrediente/ingredienti

  1. 700 g faina /700 g farina
  2. 300 g parmezan razalit / 300 g parmigiano  grattuggiato
  3. piper macinat / pepe macinato
  4. 30 g drojdie proaspata / 30 g lievito di birra
  5. 1 lingurita zahar / 1 cucchiaino zucchero
  6. 2 lingurite de sare / 2 cucchiaini sale
  7. apa cata cuprinda/ acqua quanto basta

Preparare/preparazione

  1. Daca folositi masina de facut paine ,puneti in masina ,faina,parmezanul,drojdia,apa ,piperul ,sarea si zaharul ,programati masina pe programul de framantare si lasati la dospit cca 30 minute
  2. daca framantati cu mana : desfaceti drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calda si lasati 20 minute ,dupa care amestecati cu faina ,parmezanul si restul de apa,puneti sare si piper si framantati bine.,lasati la dospit 30 minute
  3. impartiti aluatul in doua parti egale  si le framantati putin ,dupa care le dati o forma rotunda si le acoperiti cu un stergar si le lasati la dospit inca o ora
  4. puneti in tava acoperita cu hartie de copt si le ungeti cu putin lapte si presarati cu putin parmezan
  5.  coaceti la 220 C circa 30 minute

ITALIANO

  1. se usate un impastatrice mettete dentro tutti gli ingredienti e fate lavorare bene l’impasto ,lasciate lievitare 30 minuti
  2. se lavorate a mano ,sciogliete il lievito in poca acqua calda con il zucchero ,lasciate 20 minuti dopo di che mescolate con il resto degli ingrediente,lavorate bene e lasciate lievitare 30 minuti
  3. dividete l’impasto in due parti uguali e lavoratele un pò ,dategli una forma rotonda e lasciategli lievitare per un ora ,coperte con un canovaccio pulito
  4. metetegli sulla teglia con carta forno ,spalmatele con poco latte e una manciata di parmigiano
  5. infornate a 220 C per 30 minuti

6 Risposte to “Paine cu parmezan -Pane al parmigiano”

  1. vio Says:

    ai facut painea fara nici un lichid?

  2. Angela Says:

    te-ai aranjat! daca tot va place paine facuta in casa iti recomand si alte tipuri de paine bagheta https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/baghete/ ,paine pt. toast https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/09/18/paine-pentru-toast-pan-carre/ ,chifle cu lapte https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/08/28/chifle-cu-lapte-panini-al-latte/ , o sa le placa cu siguranta!

  3. Daniela Says:

    Multumim….copiii au spus ca nu mai vor paine cumparata…

  4. Angela Says:

    Wow! ce rapiditate! ma bucur ca ti-a placut! sa va fie de bine!

  5. Daniela Says:

    Este foarte buna si intradevar gustoasa…..deja am terminat una….
    mai fac o tura si pt copii….


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