Garnitura de fasole verde in unt – Fagiolini al burro


lo so,qui in Italia e un contorno molto conosciuto ,ma da noi non e cosi e io cerco di far imparare anche agli altri le buone ricette italiane ,spero che prenda  dato che e una ricetta cosi semplice ,buona e sana!

in Italia acest tip de garnitura este foarte folosit ,cum ca eu doresc sa nu mai gasesc in restaurantele romanesti aceasi cartofi pai ,sper sa placa aceasta reteta simpla si sa o folositi cu drag.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 500 g fasole verde / 500 g fagiolini
  2. 40 g unt / 40 g burro
  3. sare,piper /sale pepe

Preparare/preparazione

  1. Spalati fasolea ,taiati capetele si o puneti la fiert in apa sarata
  2. cand e fiarta pe gustul vostru o stecurati
  3. puneti fasolea verde intr-o tigaie unde a-ti topit untul ,amestecati ,presarati cu sare si piper si serviti cald
  4. daca va place puteti presara cu o lingura de parmezan razalit  sau seminte de mac

ITALIANO

  1. fate bollire i fagiolini dopo che gli avete puliti e spuntati alle estremita
  2. scolateli quando sono cotti
  3. in un tegame sciogliete il burro e aggiungete i fagiolini ,mescolate,aggiustate di sale e pepe
  4. a piacere potete aggiungere un cucchiaio di parmigiano  apure un cucchiaino di semi di papavero

2 Risposte to “Garnitura de fasole verde in unt – Fagiolini al burro”

  1. Angela Says:

    foarte bine! eu le ador! daca vrei pune si un catel de usturoi

  2. gitana Says:

    Grazie Angela!
    Aceste pastai merg bine cu un pic de peste?


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