Tort cadou – Torta regalo


by Danielfoto.it

questa e stata la torta che ho preparato per il mio compleanno. E una decorazione alla portata di tutti  ma di grande efetto  sia per la forma insolita   sia  perche a tutti noi piaciono i regali! Beninteso che il ripieno si può modificare a piacere!

acesta este tortul pregatit pentru ziua mea . L-am decorat intr-un mod care poate fi pregatit de toti  dar e de efect ,atat prin forma noua cat si prin faptul ca noi toti iubim cadourile .Bineinteles ca inautru puteti sa-l umpleti dupa plac.

Ingrediente/ingredienti

  1. 2 portii de aluat bisquit / 2 porzioni di pasta biscotto
  2. 400 g fondant MMF  alb  / 400 g  fondant MMF
  3. 100 g  fondant MMF  rosu / 100 g fondente MMF rosso
  4. 300 g marmelata de prune  / 300 g confetura di prugne
  5. 200 ml lapte,/200 ml latte
  6. 200 g unt,/200 g burro
  7. 1 lingura faina,/ 1 cucchiaio farina
  8. 150 g zahar,/ 150 g zucchero

Preparare/preparazione

  1. taiem fiecare foaie de aluat genovez in 4 patrate  cu latura de 15 cm
  2. pregatim crema :se fierbe 150 ml lapte ,adaugam restul de lapte in care am dizolvat lingura de faina amestecam la foc mic cand se ingroasa luam de pe foc si amestecam sa se raceasca,pt. a evita formarea unei pelicule pe deasupra punem putin unt si acoperim cu folie plastic .daca doriti puteti folosi un praf de budinca in loc de aceasta ingroseala.pregatiti budinca cu mai putin lapte decat de obicei (puneti cca 100 ml lapte mai putin) si dupa ce s-a racit o incorporati in crema de unt cu zahar.Intre timp amestecam zaharul cu untul pana devine o crema aromatizam cu vanilie si cand e rece incorporam si amestecul obtinut din lapte si faina, sau budinca
  3. formam tortul ,asezam prima foaie de aluat o stropim cu putina apa cu zahar si lamaie ,punem un strat de crema ,punem alta foaie de aluat ,stropim cu apa ,zahar si lamaie ,ungem cu marmelata si continuam tot asa.ungem tortul cu putina crema pe exterior ca sa se prinda foaia de fondant
  4. intindem foaia de fondant alb si acoperim tortul ,cu fondatul rosu facem fundita ,nu uitati folositi zahar pudra cand intindeti foaia de fondant
  5. cu o pensula de bucatarie inmuiata in putina apa trecem peste tot fondantul ca sa luam resturile de zahar

ITALIANO

  1. tagliamo ogni  foglia di pasta genovese in 4 quadrati con il lato di 15 cm
  2. prepariamo la crema:facciamo bollire 150 ml latte,nel rimanente aggiungiamo la farina e mescoliamo per ottenere un impasto liscio,aggiungiamo il latte caldo ,rimettiamo sul fuoce fino che abbiamo un composto denso,lasciamo raffredare ,per evitare che si formi la peliccola sopra mettiamo un po’ di burro sopra e copriamo con pelicola per alimenti .se volete si puo uttilizare un budino che lo prepariamo un po’ più denso togliendo cca 100 ml di latte ,mescoliamo bene lo zucchero con il burro e quando e freddo il budino lo incorporiamo nella crema di burro.
  3. cominciamo a sistemare la torta:metiamo il primo strato ,un quadratto di pasta genovese ,la inzupiamo con della bagna per dolci ,mettiamo la crema,alto quadratto di pasta genovese inzupatto la confetura,continuamo fino che gli ingredienti sono finiti,lla fine mettiamo un pò di crema sui bordi della torta per far attacare meglio il fondente
  4. tiriamo con il mattarelo la sfoglia di fondente MMF  bianco e la sistemiamo sopra la torta ,con il fondente rosso facciamo il fiocco
  5. con un pennelo di cucina imbevoto in acqua fredda lucidiamo la torta

11 Risposte to “Tort cadou – Torta regalo”

  1. Angela Says:

    ma bucur ca iti plac ideile mele ,stiu ca atunci cand l-ai vazut prima data l-ai fi mancat prin monitor,dar acum poti sa-l pregatesti si singura!Spor la treaba

  2. Rosablu Says:

    Ahaaaaa, chiar cautam tortuletul in forma de cadou!!!
    Stii foarte bine ca l-am apreciat mult! Complimenti Angela!

  3. Angela Says:

    multumesc frumos! e destul de simplu de facut!

  4. abramburika Says:

    La multi ani!! Scuze de intarziere … Arata ff fain tortul-cadou!! Pupici!!

  5. Angela Says:

    adry- multumesc de aprecieri ,exact asta vroiam ceva simplu,elegant si care sa fie atragator!
    ancutza- multumesc de urari!ca de obicei esti o draguta!

  6. Ancutza Says:

    Intradevar , un cadou frumos , comestibil si dulce. La multi ani ! Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot binele din lume!

  7. adry Says:

    La multi ani, draga Angela si sa ai parte numai de bucurii!!!
    Tortul este deosebit de interesant prin simplitatea lui!!!
    Simplu dar de mare clasa!!!!

  8. Angela Says:

    giusto!

  9. dany Says:

    un bel pacco…

  10. Angela Says:

    Multumesc!


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