Yorkshire Pudding


i Yorkshire pudding  si usano in Ingliterra  per accompagnare gli arrosti ,ma vanno bene in anche serviti  con spezzatini,umidi,con prosciutto,creme di formaggi ,supe creme ,e con un bel pò di marmelatta e mascarpone!Insomma sono molto maleabili .Per preparagli e importante che seguite attentamente tutte le instruzionie vedrete che non ve ne pentirete!La ricetta e di J .Oliver

Yorkshire pudding se  servesc in Anglia cu friptura de vita ,dar merg bine si cu tocanite ,sau servite ca aperitiv cu sunca,creme de branza,merg bine langa supele crema si sant foarte buni cu  dulceata  si putina smantana.Sant foarte buni si ca sa fiti siguri de reusita e important sa-i pregatiti urmarind exact fazele de preparare.Reteta este din cartea lui J.Oliver

Ingrediente/ingredienti

  1. 3 oua / 3 uova
  2. 115 g faina / 115 g farina
  3. 285 ml lapte / 285 ml latte
  4. un strop de sare / pizzico di sale
  5. ulei /olio di semi

Preparare/preparazione

  1. amestecam bine de tot ouale cu faina ,sarea si laptele,punem intr-o carafa si dam la frigider timp de 30-40 minute
  2. incalzim cuptorul la 250 C  si punem tava de muffins in cuptor de la inceput ca sa se incalzeasca
  3. cand e cald cuptorul scoatem tava din ler si punem in fiecare cupa de muffins cate o lingura de ulei
  4. dam la cuptor timp de cca 5 minute
  5. scotem afara si punem in fiecare cupa aluat ,va sfatuiesc sa puneti mai putin decat am pus eu (foto)  ,lucrati repede ,avand grija sa nu va ardeti ,puneti tava repede in cuptor si lasati timp de 15 minute ,nu deschideti cuptorul in acest timp
  6. coborati temperatura la 150 C si mai lasati inca 5 minute
  7. scoateti din cuptor si serviti ,eu i-am gustat si dupa cca 4 ore cu dulceata si smantana ,erau buni

ITALIANO

  1. sbattete bene le uova con il sale,la farina e il latte e metete tuto in una caraffa ,metete in frigo per 30-40 minuti
  2. prendete la teglia dei muffins e mettetela in forno ,cominciate a riscaldare il forno a 250 C
  3. quando il forno e arrivato alla temperatura di 250 C la tiriamo fuori e mettiamo in ogni stampino un cucchiaio di olio
  4. rimettiamo la teglia in forno per circa 5 minuti
  5. tiriamo fuori e riempiamo veloce i stampini con il nostro composto,attenti di lasciare un pò più di spazio vuoto nei stampini ,io gli ho riempiti un pò troppo
  6. chiudeteli in forno (senza mai aprire) per 15 minuti ,dopo abbasate la temperatura a 150 C e lasciateli ancora per 5 minuti
  7. tirateli fuori ,sono pronti per servire

2 Risposte to “Yorkshire Pudding”

  1. Angela Says:

    sa stii ca sant foarte bune mai ales ca dulce,un fel de clatite coapte in cuptor

  2. gitana Says:

    Parca este budinca care o facea bunica cu corasla.


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