Creveti cu mac cu crema de sparanghel – Gamberoni al papavero su crema di asparagi


un antipasto elegante ,sfizioso e  con un armonia di sapori  eccezionale.con questa preparazione avrete di sicuro un succesone!

este un aperitiv elegant ,care o sa va cucereasca  cu siguranta.

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g sparanghel / 500 g asparagi
  2. 400 g  de creveti uriasi  / 400 g gamberoni
  3. o ceapa mica /1 scalogno
  4. mac / semi di papavero
  5. coniac / cognac
  6. sare /sale
  7. ulei de masline / olio evo
  8. un albus / un albume

Preparare/preparazione

  1. fierbem sparanghelul in apa sarata,taiem varfurile (cca 4 cm ) si le punem deoaprte ,restul de sparanghel il taiem bucati si il prajim in putin ulei cald cu ceapa taiata marunt,dupa cca 5 minute le macinam intt-un blnder,iar crema  obtinuta o punem deoparte
  2. creveti (fara coaja) ii trecem prin albusul batut si sarat dupa care ii trecem prin mac ,doar pe o parte
  3. punem creveti cu partea fara mac intr-o tigaie cu putin  ulei fierbinte si ii prajim ,(nu trebuie intorsi)adaugam coniacul lasam sa se evapore dupa care mutam creveti pe o tava acoperita cu hartie de copt si ii punem in cuptorul cald la 160C timp de circa 7 minute
  4. in tigaia unde au fost creveti punem varfurile de sparanghel le incalzim putin
  5. pregatim farfuria:punem  putina crema de sparanghel ,asezam 4-5 creveti si cateva varfuri de sparanghel

ITALIANO

  1. facciamo bollire gli asparagi in acqua salata ,tagliamo le punte e le mettiamo da parte ,il resto lo facciamo a pezzi e lo  saltaimao in padella con olio caldo e scalogno tagliato fine,frulliamo e teniamo a caldo
  2. puliamo i gamberi gli passiamo nel albume leggermente sbatutto e salato
  3. passiamo i gamberi su un lato nel  semi di papavero ,e poi gli mettiamo in una padella con poco olio caldo,facciamo friggere senza girargli ,sfumiamo con il coniac,
  4. quando e asciugato il cognac ,sistemiamo i gamberi su una teglia e mettiamo nel forno a 160 C  per 7 minuti
  5. nel fratempo nella padella dove abbiamo coto i gamberi passiamo le punte di asparagi
  6. prepariamo il piatto : sul fondo mettiamo poca crema di asparagi ,adagiamo qualche gambero e poche punte di asparagi

6 Risposte to “Creveti cu mac cu crema de sparanghel – Gamberoni al papavero su crema di asparagi”

  1. balauralaura Says:

    arata forte bine, bravo Angela!

  2. Adrian Says:

    wow…decadent….arata ca icre negre

  3. Angela Says:

    adry- eu am avut oaspeti si crede-ma ca au ramas placut uimiti de acest amestec de sapori,crema de sparanghel e dulce ,iar creveti crocanti sant perfecti!

  4. adry Says:

    Combinatia asta de ingrediente, recunosc ca este o surpriza pentru mine!! Rezultatul final m-a convins!!! Tare bine arata!


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