Aperitiv cu creveti – Salsa cocktail


by Danielfoto.it

la salsa  cocktail e una salsa molto raffinata ,facile da preparare e di sicuro piacerà a tutti! Se volete si puo servire con un gambo di sedano fresco croccante!

este un aperitiv rafinat ,care se pregateste usor  si o sa fie pe placul tuturor.Daca  doriti se poate servi impreuna cu frunze de telina proaspete

Ingrediente/ingredienti( 8 pers)

  1. 400 g creveti mici decorticati / 400 g gamberi piccoli
  2. 300 g creveti mari  / 300 g mezzacolle ,gamberoni
  3. 400 g maioneza / 400 g maionese
  4. 50 g concentrat de rosii / 50 g  doppio concentrato di pomodoro
  5. 100 ml smantana UHT / 100 ml panna da cucina
  6. 50 ml coniac / 50 ml cognac
  7. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. Punem la fiert creveti decorticati in apa sarata ii fierbem putin cca 5 minute ca sa nu devina tari si atosi ,controlam
  2. fierbem creveti mari ,ei au nevoie de mai mult timp asa ca nu putem sa-i fierbem impreuna cu ceilati creveti ,ca 10- 12 minute (controlati)
  3. macinam creveti mici si curatam creveti mari in asa fel incat sa le raman varful cozii
  4. amestecam crevetii macinati cu maioneza,coniacul ,smantana si concentratul de rosii ,gustati ca sa fie pe placul vostru
  5. taiem bucatele cativa creveti mari si ii adaugam  in sos
  6. punem la rece timp de 1-2 ore
  7. inainte de servire ii punem in pahare decoram cu creveti mari si daca doriti cu frunze de telina

ITALIANO

  1. facciamo cuocere i gamberetti in acqua salata  per circa 5 minuti
  2. cuociamo anche i gamberoni  serve circa 10-12 minuti(controlliamo la cottura)
  3. tritiamo i gamberetti e gli mescoliamo con la panna,la maionese,il concentrato,sale e il cognac
  4. puliamo i gamberoni e le lasciamo la punta della coda ,tagliamo a piccolli pezzetti 4-5 pezzi di gamberoni e gli mettiamo dentro la salsa
  5. mettiamo in frigo per cca 1-2 h ,prima di portare a tavola mettiamo nelle coppe e decoriamo con gamberoni e se piace con sedano

4 Risposte to “Aperitiv cu creveti – Salsa cocktail”

  1. Angela Says:

    La multi ani ,Alina ! peste cateva zile pun si varianta mea de gamberi cu asparagi ,sper sa te cucereasca si sa faci si tu ,e o mancare tare eleganta!

  2. Alina Says:

    Angi,am facut cocktailul de gamberi la ziua mea,a fost super bun si foarte apreciat.L-am servit cu asparagi lesati.De fapt l-am impartit in doua,una am lasat-o asa si am servit-o cu asparagi,iar in cealalta am mai adaugat o cutie de ton si am pus-o pe vitello..in loc de tonata.Mersi fain pentru idei!!!!pupici..

  3. Angela Says:

    ai sa vezi ce succes! serveste cu grisini ca merge bine!

  4. adry Says:

    O sa incerc de anul nou aperitivul asta!!! Se prezinta foarte bine!!!


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