Cupola cu fructe -Zuccotto con frutta


un zuccotto si può riempire a piacere con i ripieni che  sono di nostro gusto,il mio e stato fatto  in modo speciale per Barbara che tanto aveva voglia di un ripieno  con il gelato alla vaniglia,e stata proprio una buona scelta!!!!

acest tip de tort in forma de cupola se poate umple dupa gustul fiecaruia ,eu, dat fiind ca l-am pregatit pentru Barbara l-am umplut cu inghetata ca asa a vrut ea ,oricum a fost o alegere foarte buna!

Ingrediente/ingredienti

  1. 4 oua / 4 uova
  2. 240 g zahar / 240 g zucchero
  3. 80 g faina / 80 g farina
  4. 40 g amidon / 40 g fecola
  5. putin unt / una noce di burro
  6. 200 ml frisca/ 200 ml panna montata
  7. 150 g mascarpone / 150 g mascarpone
  8. 300 g inghetata vanilie/ 300 g gelato alla vaniglia
  9. fructe / frutta
  10. gelatina pt acoperit tortul / lucidante per frutta

Preparare/preparazione

  1. batem galbenusurile cu 120 g zahar pana devin cremoase,
  2. batem albusurile cu un strop de sare si restul de zahar ,trebuie sa fie batute bine,amestecam galbenusurile cu albusurile punem faina si amidonul amestecand incet
  3. punem in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt unsa bine cu unt ,dam la cuptor cca 15 minute la 180 C
  4. scoatem foaie din cuptor o lasam la racit dupa care o taiem
  5. intr-un bol mare acoperit cu pelicula transparenta punem felii de aluat si acoperim bine tot bolul
  6. batem frisca si o amestecam cu mascarponele  dupa care punem un start peste aluat ,in mijloc punem inghetata si fructele
  7. acoperim cu feli de aluat si dam la frigider
  8. il rasturnam pe farfurie si il decoram cu felii de frcute pe care le acoperim cu gelatina
  9. din cauza ca am folosit inghetata e bine sa tinem tortul in frigider la o temperatura de 2 C si sa il serviti in cateva ore dupa ce l-ati pregatit

ITALIANO

  1. montiamo i tuorli con 120 g zucchero finche sono cremosi
  2. montiamo a neve gli albumi con il resto dello zucchero,mescoliamo gli albumi con i turoli aggiungiamo la farina e la fecola mescolando delicatamente
  3. l’impasto lo mettiamo in una teglia da forno coperta con carta forno  unta con il furro fuso
  4. facciamo cuocere a 180 C per 15 minuti
  5. dopo che l’impasto si e raffredato  lo tagliamo a fette
  6. prendiamo una baccinela e la ricopriamo con della pelicula transparente ,fonderiamo con l’impasto
  7. montiamo la panna e la mescoliamo con il mascarpone ,foderiamo il zuccotto ,riempiamo con il gelato e la frutta a pezzi  copriamo con del altro impasto
  8. mettiamo nel frigo a 2C per non far scioglire il gelato
  9.  ribaltiamo il zuccotto lo deocriamo con la frutta ,la spalmiamo con il lucidante e la teniamo in frigo  fino al momento di servirla

2 Risposte to “Cupola cu fructe -Zuccotto con frutta”

  1. Angela Says:

    multumesc!


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