Cerb cu sos de vin – Cervo in umido


 il cervo in umido e un piatto squisitto!nei giorni di festa e una proposta molto alletante,come tutti gli umidi si può preparare in anticipo e riscaldare al momento di servire

este o mancare foarte gustoasa ,in zilele de sarbatoare e o alegere foarte potrivita,se poate pregati cu o zi inainte ,trebuie doar sa o incalziti inainte de a o servi

Ingrediente/ingredienti

  1. 750 g carne de cerb / 750 g spalla di cervo
  2. 500 ml vin rosu / 500 ml vino rosso
  3. 50 ml  brandy / 50 ml brandy
  4. 1 ceapa mare / 1 cipolla grossa
  5. 1-2 morcovi / 1-2 carote
  6. frunze telina / sedano
  7. 2 catel de usturoi/ 2 spicchio aglio
  8. dafin / alloro
  9. cimbru de cultura / timo
  10. ienupar / ginepro
  11. ulei /olio
  12. unt / burro
  13. 1 cubulet de ciocolata amara/ 1 pezzetino di cioccolato fondente
  14. faina / farina
  15. 200 ml supa (sau apa cu vegeta) / 200 ml brodo

Preparare/preparazione

  1. Punem carnea taiata bucatele la marinat in vin cu putina sare ,lasam timp de 48 h in frigider
  2. scoatem carnea din vin o uscam si o punem la prajit intr-o tigaie cu unt si ulei
  3. intr-o cratita punem la calit ,ceapa taiata mare morcovul si telina,cand sant calite adaugam carnea din tigaie
  4. amestecam putin si adugam vinul in care s-a marinat carnea,
  5. punem aromele ,usturoiul taiat mare,dafinul,cimbru si ienuparul , saram ,punem si supa si lasam sa fiarba cca 70- 80 de minute la foc mic acoperite
  6. scoatem carnea afara ,macinam sosul cu un pasator manual,daca sosul este prea lichid ,facem putina ingroseala cu o lingura de faina si apa
  7. punem carnea in sos ,adaugam brandy si ciocolata ,amestecam si servim cu mamaliga

ITALIANO

  1. mettiamo a marinare la carne nel vino con del sale,lasciamo in un posto fresco per 48 h
  2. tiriamo la carne fuori e la asciughiamo ,la facciamo frigere nel burro e olio
  3. in un altra pentola facciamo rosolare la cipolla,la carota e il sedano tagliati grosolamente,quando sono pronti aggiungiamo la carne
  4. mescoliamo e aggiungiamo il vino in qualle e marinata la carne
  5. aggiungiamo gli aromi (l’aglio,il timo,l’alloro,il ginepro) saliamo ,aggiungiamo il brodo e proseguiamo la cottura pe r 70-80 minuti ,a fiamma bassa
  6. tiriamo fuori la carne passiamo il sugo con il passaverdura ,se il sugo e troppo liquido mettiamo un cuchiao di farina sciolto in poca acqua
  7. mettiamo la carne nella pentola,aggiungiamo il brandy e la cioccolata ,mescoliamo e portiamo in tavola con una bella polenta

 

2 Risposte to “Cerb cu sos de vin – Cervo in umido”

  1. Angela Says:

    Bravo Vasi! felicitari !spor la bucatarit!

  2. gitana Says:

    A venit la fix aceasta reteta. Am si eu carne de caprioara in congelator. Mi-a fost barbatu’ si la vanatoare🙂.


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