Tort “ananas” -Torta “ananas”


e una torta festiva che si può preparare con il panettone  che in questo periodo abonda sempre ,con il pandoro ma anche con il pan di Spagna ,come ho fatto io,il pan di Spagna deve essere alto e stretto . come sempre vi ricordo di far atenzione  all caramello ,le bruciature sono micidiali!

este un tort care se poate pregati folosind panettonele ramas de la Craciun ,sau asa cum am facut eu cu pandispan care trebuie sa fie inalt si stramt,ca de obicei va reamintesc ca arsura de zahar ars este foarte dureroasa.

Ingrediente/ingredienti

  1. panettone,pandoro sau pandispan /panetone,pandoro oppure pan di Spagna
  2. gogosele mici de ecler / bigne piccoli fati dal impasto di bigne lunghi
  3. 150 g zahar pt caramelat / 150 g zucchero da caramelare
  • Crema /Crema
  1. 300 ml  suc de ananas / 300 ml succo di ananas
  2. 4 galbenusuri / 4 tuorli
  3. 30 g faina / 30 g farina
  4. 100 g zahar pudra / 100 g zucchero a velo
  5. 6 g gelatina / 6 g colla di pesce
  6. 2-3 felii de ananas / 2-3 fette di ananas
  7. frisca / panna montata

Preparare/preparazione

  1. luam pandispanul si i taiem  un capac de cca 1,5 cm ,golim blatul  in asa fel incat sa lasam o margine de cca 1,5 cm
  2. pregatim crema ,amestecam galbenusul cu zaharul si faina ,incet adaugam sucul de ananas ,amestecam bine si punem in microunde 3-4 minute ,pana se ingroasa crema ,amestecam bine  si adaugam gelatina (mai intai punem gelatina la inmuiat in apa rece 5 minute)
  3. acoperim cu pelicula si lasam sa se raceasca
  4. taiem ananasul bucatele si amestecam cu crema ,adaugam si resturile de pandispan , cu amestecul obtinut umplem ananasul ,punem capacul
  5. gogoselele de ecler le umplem cu frisca ( daca doriti le puteti umple cu crema,budinca…) dupa care le trecem prin zaharul ars ,infigeti o scobitoare in gogoasa ,o treceti prin zahar ars si o infigeti intr-o portocala ,procedati la fel cu 5-6 gogosele ,cand sau racit le scoateti din scobitoare si le puneti pe o tava continuati pana sant gata gogoselele ,eu am folosit cca 125 gogosele ,daca le faci mai marisoare va este mai usor
  6. pentru a lipi de tort gogoselele trebuie sa le treceti din nou prin zahar ars si le lipiti de tort imediat ,
  7. terminati tortul cu frunzele de la un ananas si puneti la frigider pana cand trebuie sa serviti

ITALIANO

  1. prendiamo il pan di spagna opure il panettone ,tagliamo un coperchio di 1,5 cm ,e dopo scaviamo un incavo ,lasciando un bordo di 1,5 cm
  2. prepariamo la crema:mescoliamo i turoli con lo zucchero e la farina ,aggiungiamo il succo di ananas ,mescoliamo bene ,mettiamo in microonde 3-4 minuti ,finche la crema si addensa ,mescoliamo e aggiungiamo a gelatina ammolata
  3. copriamo la crema con la pelicola e lasciamo raffredare
  4. intanto tagliamo l’ananas a cubetti ,mescoliamo con la crema e i resti del pandispagna,con il composto ottenuto riempiamo l’ananas ,copriamo con il coperchio
  5. i bigne gli riempiamo con la panna e gli passiamo nel caramello ,ci aiutiamo con dei stecchini ,fatte rafredare i bigne prima di toglieri dallo stecchino
  6. ataccate poi i bigne al pandispagna ,gli passate nel caramello e gli atacate subito alla torta
  7. in cima mettete le foglie di un ananas ,mantenere al fresco prima di portare in tavola

2 Risposte to “Tort “ananas” -Torta “ananas””

  1. Angela Says:

    e o idee buna,in acest fel nu te obosesti ,pentru mine a fost mai greu pana am gasit tehnica de caramelat gogoselele!spor la treaba!

  2. adry Says:

    Mamma mia, Angela che lavoro certosino!!!
    Rezultatul este minunat dar pana ai copt 125 de gogosele si le-ai dat prin zahar ars cred ca ti-a luat ceva timp!!!
    M-as incumeta, dar sa impart lucrul in doua zile: adica gogosile si pandispanul de facut in prima zi, iar crema si ansamblarea in cea de-a doua!!!


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