Painici dulci cu stafide si ciocolata -Panini dolci con uvetta e cioccolato


painici-dulci-cu-stafide-si-ciocolata6 questi panini dolci sono buoni da mangiare nelle giornate fredde di inverno con una cioccolata calda,se volete potete utilisare anche del impasto che rimane quando preparate  la treccia rumena con noci

sant foarte potrivite sa le serviti micilor colindatori sau in zilele reci de iarna sa le mancati cu o cana de lapte cald la micul dejun,daca doriti puteti sa folositi si aluatul care va ramane cand faceti cozonac

Ingrediente/ingredienti

  1. 600 g faina/600 g farina
  2. 125 g unt / 125 g burro
  3. 120 g smantana / 125 g panna
  4. 50 ml lapte/50 ml latte
  5. 70 ml apa / 70 ml acqua
  6. 100 g zahar / 100 g zucchero
  7. 4 galbenusuri/ 4 tuorli
  8. vanilie / vaniglia
  9. 20 g drojdie / 20 g lievito di birra
  10. 100 g stafide / 100 g uvetta
  11. 30 g bobite de ciocolata/30 g gocce cioccolato

Preparare/preparazione

  1. punem toate ingredientele in masina de framantat si dupa ce e framantat aluatul  lasam la dospit 1h 30 minute
  2. aluatul dospit il amestecati cu stafidele pe care in prealabil le-ati tinut 10 minute in apa calduta,nu uitati stoarceti bine stafidele de apa
  3. adaugati si bobitele de ciocolata amestecati repede
  4. ungeti formele cu un servetel uns cu ulei,daca nu aveti acest tip de forme puteti folosi formele pt. muffins sau si mai simplu faceti bilute mici de aluat si le puneti direct pe tava acoperita cu hartie de copt.bilutele de luat sa fie de marimea unei mingi de tenis
  5. lasati aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 30 minute dupa care puneti in cuptor la 180 C ,dupa cca 20 minute le ungeti ,ori cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte ,ori doar cu lapte sau apa
  6. cand sant coapte le puneti intr-un servet cald

ITALIANO

  1. impastiamo con l’aiuto della macchina impastatrice e lasciamo lievitatre per 1 h 30 minuti
  2. aggiungiamo a la pasta lievitata l’ uva sultanina ammorbidita ( tenuta 10 min in acqua tiepida e poi strizzata bene) 
  3.  aggiungiamo la cioccolata e mescoliamo rapidamente
  4. prepariamo le stampelle, ungendole con un po di olio. se non avete questo tipo di stampelle usate quelle per muffin, o ancora più facile dalla pasta si possono formare delle palline di media grandezza e si sistemano direttamente su una teglia coperta con la carta da forno
  5.   lasciamo lievitare la pasta per 30 min, dopo di che li passiamo nel forno preriscaldato a 180°C. dopo 20 min li ungiamo con un tuorlo ben  sbattuto con un po di latte
  6.  quando sono pronte li avvolgiamo in un telo caldo

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2 Risposte to “Painici dulci cu stafide si ciocolata -Panini dolci con uvetta e cioccolato”

  1. Angela Says:

    cu o cana de ciocolata calda si niste prieteni sant perfecte!

  2. matrioskasadventures Says:

    apetisante si perfecte pentru iarna care a sosit de azi.


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