Coltunasi cu branza de vaci si nuca -Ravioli dolci con tomini freschi e noci


Sono dei ravioli dolci,che da noi si usa mangiare per  cena ,il ripieno può variare  a seconda dei gusti e delle scorte

ii cunoasteti cu toti ,mie si sotului ne plac umpluti cu branza de vaci ,unsi cu unt si presarati cu nuca!

Ingrediente/ingredienti

  1. 400 g faina / 400 g farina
  2. 4 oua,/ 4 uova
  3. sare/ sale

Umplutura/Ripieno

  1. 200 g branza vaci/ 200 g tomini freschi piemontesi opure ghiotofreschi di ossela
  2. 1 galbenus / 1 tuorlo
  3. 2 linguri zahar/ 2 cucchiai zucchero
  4. unt / burro
  5.  nuca macinata/ noci tritate

Preparare/preparazione

  1. amestecam faina cu ouale si sarea,pana obtinem un aluat bun(daca e tare mai adaugam cateva linguri de apa),acoperim aluatul cu folie plastic si dam la frigider timp de 30 minute dupa care intindem cu sucitorul  o foaie subtire
  2. taiem aluatul in patratele sau cu o forma rotunda 
  3.  umplem cu amestecul obtinut din branza vaci,galbenusul si zaharul.
  4. fierbem in apa sarata si servim in unt topit ,presaram cu nuca din belsug

ITALIANO

  1. impastiamo la farina con le uova e il sale ,se l’impasto e troppo duro aggiungiamo 1-2 cucchiaiate di acqua
  2. copriamo l’impasto con la pellicola transparente e mettiamo in frigo 30 minuti,stendiamo la sfoglia con il mattarello
  3. tagliamo l’impasto con il tagliapasta
  4. preparaiamo il ripieno ,mescolando il formaggio con lo zucchero ,la vanilia e il tuorlo
  5. riempiamo i ravioli e gli facciamo cuocere ,
  6. gli passiamo nel burro fuso e copriamo con le noci tritate

7 Risposte to “Coltunasi cu branza de vaci si nuca -Ravioli dolci con tomini freschi e noci”

  1. Elena Says:

    Cred ca sunt foarte gustosi coltunasii tai!!! Si tin sa-ti mentionez ca imi place foarte mult “masinaria” ta de facut coltunasi sau ravioli. Am tot cautat prin magazinele din Romania, dar n-am gasit nicaieri. Poate cand voi reveni in Italia imi voi achizitiona si eu una!!

  2. gitana Says:

    I-am gasit.

  3. Angela Says:

    si bunica ii facea cu magiun de prune,era o prajitura economica dar care noua ne placea foarte mult

  4. matrioskasadventures Says:

    ce buni, mi-ai adus aminte de copilarie. Bunica mea ii facea, si in varianta sarata cu carne si dulce cu gem. O minunatie, multumesc ca mi-ai adus aminte.

  5. Angela Says:

    ai sa vezi ca vei avea o cina minunata!

  6. adry Says:

    Vai, Angela ce bine arata! Iti marturisesc ca eu am auzit doar de coltunasi dar prin zona mea nu se fac!!!
    O sa-i incerc sigur!! Tot ce-i cu nuca nu-mi scapa!!!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: