Ou pe abur cu dovleac – Uovo al vapore su letto di zucca


uovo vapore zucca (4)

uovo al vapore  si abbina perfettamete anche con una crema di formaggi  su letto di polenta grigliata,oppure fatte voi ,ma non e male neanche in questa versione!

acest tip de ou il puteti pregati si cu o crema de branza si mamaliga ,dar pana una alta probati aceasta varianta chiar daca vi se pare ciudata!

Ingrediente/ingredienti

  1. 2 oua / 2 uova
  2. 300 g dovleac dulce / 300 g zucca pulita
  3. 1 ceapa mica / 1 scalogno
  4. ulei masline /olio oliva
  5. supa  de zarzavat( sau apa calda cu vegeta) / brodo caldo

Preparare/preparazione

  1. taiem dovleacul cubulete  si le punem in tigaia cu ulei si ceapa aiata marunt ,lasam sa se rumeneasca usor
  2. adaugam supa calda ,saram si lasam sa fiarba la foc mic  cca 15 minute
  3. intre timp intr-o oala punem cos de fierbere pe aburi  cu putina apa ,acoperim cu capac ,
  4. intr-o canita unsa cu ulei masline punem un ou ,cand fierbe apa punem in cos ,acoperim cu un capac si lasam la fiert 7 minute
  5. cand e fiert dovleacul punem in farfurie ,in mijlocul  farfuriei punem oul (daca nu iese treceti lama unui cuti prin prejurul canitei)
  6. servim cald cu putina sare

ITALIANO

  1. tagliamo la zucca a cubetti e la rosoliamo nel olio insieme con il scalogno ,aggiungiamo il brodo e facciamo bollire a fiamma bassa per 15 minuti
  2. sistemiamo il cestello per la cottura a vapore  in una pentola con poca acqua,facciamo prendere  bollore
  3. in una tazzina da caffe unta di olio mettiamo un uovo e quando l’acqua bolle mettiamo la tazza  nel cestello,copriamo con un coperchio ,facciamo cuocere per 7 minuti
  4. sistemiamo nel piatto la zucca cotta ,togliamo l’uovo dalla tazza e lo mettiamo nel mezzo
  5. si può decorare con erba cipollina

uovo vapore zuccauovo vapore zucca (1)uovo vapore zucca (2)uovo vapore zucca (3)

4 Risposte to “Ou pe abur cu dovleac – Uovo al vapore su letto di zucca”

  1. dvd complete Says:

    Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

  2. matrioskasadventures Says:

    superb prezentarea!

  3. Angela Says:

    adry – eu l-am pregatit de mai multe ori ,s-a intamplat sa iasa usor din canita sau sa fie nevoie sa il misc cu lama unui cutit, dupa care a iesit fara probleme si asta chiar daca erau coapte in acealasi moment ,cred ca depinde de cat sant de proaspete ouale!

  4. adry Says:

    Iimi place tare mult oul “ochi” fiert in apa, dar mereu am surprize ca se desface albusul desi am incercat cam toate metodele (am adaugat putin otet in apa, am amestecat apa cu o lingura asa incat sa creez un “vartej” in care am turnat oul…etc) dar metoda cu canita o gasesc ideala!
    P.S se scoate usor oul din cana fara sa se strice forma?


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