Paine turceasca – Pane turco


foto by Danielfoto.it

il pane turco di solito viene imbotito di kebab  per la gioia della gola e dei tutti golosi,io preferisco  un buon kebab che un hamburgher con patatine,e molto piu saporito!premetto che il pane viene meglio se avete un forno che arriva a 300 C

painea turceasca e aceea care de obicei se umple cu kabab sper bucuria tuturor pofticiosilor.eu prefer un  kebab ,unul pregatit asa cum trebuie , decat un hamburgher cu cartofi pai…deh kebabul e mult mai aromat! pentru acest tip de paine e bine sa aveti un cuptor care poate ajunge la 300 C

Ingrediente/ingredienti

  1. 750 g faina 00 /750 g farina 00
  2. 200 ml lapte / 200 ml latte
  3. 220 ml apa / 220 ml acqua
  4. 1 lingurita sare / 1 cucchiaino sale
  5. o jumatate de lingurita zahar / mezzo cucchiaino zucchero
  6.  40 ml ulei porumb / 40 ml olio mais
  7. 20 ml ulei masline / 20 ml olio oliva
  8. 20 g drojdie  / 20 g lievito birra
  9.  1 galbenus / 1 tuorlo
  10. 2-3 linguri iaurt / 2-3 cucchiai yogurt bianco

Preparare/preparazione

  1. framantam toate ingredientele( in afara de iaurt si galbenus) cu masina de framantat,lasam aluatul l-a dospit cca 2 h
  2. impartim aluatul in bucati de cca 150 g si lasam sa dospeasca 10 minute
  3. incalzim cuptorul la 300C  (sau 250C) catre sfarsit puneti si tava in cuptor ca sa  fie calda  atunci cand puneti paine pe ea
  4. luati o bucata de aluat si il intindeti putin cu podul palmei ,loviti marginea cu podul palmei si invartiti aluatul ,masa trebuie sa fie presarata cu faina
  5. amestecati iaurtul cu galbenusul si intindeti putin peste aluat dupa care dati la cuptor
  6. dupa ce se umfla si sant aurii le scoateti afara

ITALIANO

  1. impastiamo tutti gli ingredienti tranne  lo yogurt e il tuorlo ,lasciamo lievitare per 2 h
  2. dividiamo l’impasto in palline da cca 150 g e lasciamo lievitare 10 minuti
  3. riscaldiamo il forno a 300 C (250 C) ,verso la fine mettete anche la teglia per averla calda
  4. prendete un pezzo d’impasto e lo stendete leggermente  con il palmo della mano ,girate e schiacciate ,la tavola deve essere coperta con farina
  5. mescolate lo yogurt con il tuorlo pennellate il pane  e mettete in forno
  6. dopo che si gonfia e diventa dorata si puo tirare fuor dal forno

pane turcopane turco (3)pane turco (1)pane turco (4)pane turco (5)

7 Risposte to “Paine turceasca – Pane turco”

  1. Angela Says:

    Ancutza- painea se umfla de la temperatura si mai ales de la modul in care se framanta aluatul ultima data . Kebab nu stiu sa fac ,dar peste cateva zile e programata o reteta foarte buna de chili si ceea ce e mai important cu siguranta ai sa gasesti si in tara ingrediente ca sa o pregatesti!ai mei sant inebuniti ,decat de bun iese chili ,pregatit asa!

  2. Ancutza Says:

    Ce face painea sa iasa goala inauntru? Temperatura mare?

  3. Ancutza Says:

    As incerca si eu , dar nu stiu ce temperatura maxima are cuptorul meu pe gaz (de la tine stiu ca trebuie sa las gazul sa mearga 30 min pt a ajunge la 250 grade) si apoi ? il las tot la maxim?
    Apropo, cand faci kebab ? Deja mi-e pofta…

  4. Angela Says:

    multumesc !

  5. adry Says:

    E super painea asta si tu esti o maestra la aluaturi!

  6. Angela Says:

    stiu si eu ca este o paine arabeasca fara drojdie dar nu stiu cum se face!

  7. gitana Says:

    nu stiu de ce aveam impresia ca este facuta fara drojdie … sau aia era painea arabeasca


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: