Vin fiert cu gutui – Vin brulé con mele cotogne


il vin brulè e un miscuglio  di aromi che vi faranno sognare , vi consiglio di servirlo in compagnia della persona amata e degli amici ,con sigurezza passerete una serata piacevole!

o armonie de arome care au sa va cucereasca! va sfatuiesc sa il serviti cu prieteni si persoana iubita!

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 l vin rosu / 1 l di vino rosso
  2. 100 g zahar/ 100 g zucchero
  3. 7-8 boabe piper / 7-8 chicchi di pepe nero
  4. 2 gutui / 2 mele cotogne

Preparare/preparazione

  1. taiem gutuile felii si le punem pe o tava  acoperita cu hartie de copt,dam la cuptor la 200 C ,pana vedem ca sant aproape coapte
  2. intre timp fierbem vinul cu zaharul si piperul
  3. feliile de gutuie le punem peste vin si servim cald

ITALIANO

  1. tagliamo a fette le mele cotogne e le mettiamo nel forno a 200 C finche sono quasi cotte
  2. facciamo bollire il vino con lo zucchero e il pepe
  3. aggiungiamo le mele cotogne e portiamo in tavola bello caldo

vin brule con mele cotognevin brule con mele cotogne (2)vin brule con mele cotogne (3)vin brule con mele cotogne (4)

10 Risposte to “Vin fiert cu gutui – Vin brulé con mele cotogne”

  1. Angela Says:

    Visto anche il brutto tempo ,serve proprio un bicchiere din vino caldo!

  2. Vanessa Says:

    Deve essere molto aromato il tuo vino ,da provare subito!

  3. Angela Says:

    adry – eu mai am de anul trecut putina dulceata de gutui,sotul o adora ,eu in schimb mor dupa compot de gutui!pacat ca nu am reusit sa imi pun cateva borcane!

  4. adry Says:

    Eu inca n-am reusit sa gasesc gutui pe la mine! Azi iar am intrebat si mi-a zis sa trec maine ca le-a comandat!!! Sper din suflet ca vreau sa fac marmelada si bineanteles varianta ta de vin brulè!!
    P.S la sora-mea la Treviso am gasit condimentele astea la supermercato pe raftul unde sta piperul si alte condimente! Era tot asa intr-un borcanel micut!!

  5. Angela Says:

    reteta are origini in Istria! e placut sa musti din gutuie si sa bei o gura de vin

  6. matrioskasadventures Says:

    ce combinatie interesanta, chiar ma intriga. Stii cumva din pe unde vine reteta?

  7. Angela Says:

    deci in Piemonte am sa le gasesc cu siguranta,

  8. gitana Says:

    le-am luat de la barul de jos din hotelul unde a fost ultima intalnire🙂 a forumistilor

  9. Angela Says:

    nu am vazut in magazine arome pt. vin fiert, mi-ar place si mie sa gust de unde le-ai cumparat?!ma bucur ca o sa-ti fie de folos reteta!

  10. gitana Says:

    Angela, nici nu stii cat este binevenita este aceasta reteta. Am cateva gutui acasa, chiar vroiam sa le coc la cuptor. Ce bune mai erau cele puse in firida la bunica. De curand am cumparat arome la pliculete (ca cele de ceai) pentru vin fiert. Am luat arome de fructe de padure si mere.


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: