Fenicul cu urda si migdale – Finocchi con ricotta e mandorle


finocchi ricotta (1)

molto delicata questa preparazione con finocchi e ricotta! e una ricetta che si prepara con facilita adatta sia come antipasto che come secondo. si consiglia l’uso di finocchi di dimensioni piccoli

este o mancare foarte fina cu  o combinatie de gusturi si arome foarte interesanta.se pregateste cu usurinta si merge atat ca aperitiv cat si ca felul doi. e bine sa folositi fenicul de marime mica

Ingrediente /ingredienti

  1. 4 fenicul / 4 finocchi
  2. 150 g urda / 150 g ricotta romana
  3. 1 lingura de parmezan ras / 1 cuchiaio di parmigiano
  4. 2 linguri de migdale macinate / 2 cucchiai farina di mandorle
  5. 1 galbenus / 1 tuorlo
  6. sare / sale
  7. ulei masline /olio oliva

Preparare/preparazione

  1. taiem feniculu in jumatate si il punem la fiert in apa sarata
  2. amestecam restul ingredientelor (in afara de ulei ) si compozitia o punem deoparte
  3. cand a fiert feniculul scobim partea centrala  si o umplem cu compozitia cu urda
  4. punem intr-o tava ,stropim cu putin ulei si dam la cuptor cca 25 minute la 200 C

ITALIANO

  1. mettiamo a bollire i finocchi in acqua salata ,prima gli tagliamo a meta
  2. mescoliamo il resto degli ingredienti tranne l’olio
  3. quando i finocchi sono cotti  scaviamo un pò nel mezzo e togliamo una piccola parte ,nella cavita ottenuta mettiamo una cucchiaiata di composto con ricotta
  4. sistemiamo in una teglia ,aggiungiamo un filo d’olio e mettiamo in forno a 200 C per 25 minuti

finocchi ricotta (2)finocchi ricotta (3)finocchi ricotta (4)finocchi ricotta (5)finocchi ricotta

4 Risposte to “Fenicul cu urda si migdale – Finocchi con ricotta e mandorle”

  1. Angela Says:

    gitana – mai am o reteta de fenicul umplut cu nuca si stafide care e foarte buna! si eu la inceput ii mancam cruzi sau la cuptor cu sos bechamel incet -incet am invatat mai multe retete! https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/fenicul-cu-umplutura-de-nuci-si-stafide/

  2. gitana Says:

    nu stiam ca in romana se zice “fenicul” … mie imi plac mai mult cruzi. Iar fierti … cu ricotta nu am mancat, doar cu sottilette

  3. Angela Says:

    ancutza – dupa cum spuneam e foarte delicata aceasta reteta,ieri sotul m-a rugat sa-i fac din nou ,ii place foarte mult!

  4. matrioskasadventures Says:

    reteta asta ma inspira desi nu sunt mare amatoare de fenicul, de obicei folosesc doar frunzele ca substitut pentru marar. Dar arata asa atragator in fotografia ta ca o sa-l incerc. Ancutza


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