Dovleac dulce – Mini zucche dolci


zucche dolci (9)

partendo dal pane zucca e pensando a un qualcosa di diverso da regalare ai bambini del :”dolcetto o scherzetto” ho preparato questi  panini dolci ha forma di zucca ,sono ottimi con del latte caldo a colazione!beninteso che se volete potete aggiungere al’impasto  delle gocce di cioccolato,uvetta….

cu gandul la painea dovleac si gandindu-ma sa pregatesc ceva interesant pentru copii care vin in seara de Hallowen cu :”trick or treat “,am pregatit acesti mini dovleci dulci ,sant foarte buni cu lapte cald dimineata la micul dejun.Bineinteles ca daca doriti puteti sa adaugati in aluat :stafide ,picaturi de ciocolata…

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g faina/ 500 g farina
  2. 2 oua / 2 uova
  3. 12 g drojdie proaspata / 12 g lievito di birra
  4. 100 g zahar / 100 g zucchero
  5. 100 ml lapte/100 ml latte
  6. 75 g unt /75 g burro

Preparare/preparazione

  1. daca folositi masina de framantat  paine puneti toate ingredientele in masina si programati pe un program de framantat si dospit
  2. daca nu desfaceti drojdia in putin lapte cu o lingurita de zahar  dupa care puneti peste faina ,adaugati restul ingredientelor si framantati bine,lasati la dospit cca 1h 30 minute ,acoperit cu un stergar
  3. taiati ata pentru legat friptura de cca 12 cm si le aranjati ca in fotografie ,in mijloc puneti o biluta de aluat ,dupa care legati strans atele  ca in poza
  4. puneti in tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptor la 175 C,in cuptor e bine sa aveti o craticioara cu apa
  5. cand incep sa fie rumene  scoateti afara si le ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura lapte,puneti din nou la cuptor
  6. nu uitati sa eliminati atele dupa ce sau copt

ITALIANO

  1. se usate la macchina impastatrice mettete gli ingredienti e programmate per lavorare e lievitazione
  2. se fate tutto a mano ,sciogliete il lievito  in poco latte e un pizzico di zucchero e aggiungetelo alla farina ,aggiungete il resto degli ingredienti e lavorate finche ottenete una pasta liscia ,lasciate lievitare per 90 minuti
  3. tagliate dello spago da cucina di 12 cm dopo disponetelo come nella foto ,in mezzo sistemate una pallina d’impasto
  4. legate come nella foto
  5. mettete sulla teglia da forno e cuocete a 175 C ,a meta cottura spalmate con un tuorlo mescolato con 1 cucchiaio latte,finite la cottura
  6. a cottura ultimata togliete lo spago

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6 Risposte to “Dovleac dulce – Mini zucche dolci”

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    ancutza- multumesc!sambata o sa vina cu siguranta o multime de copii si sper sa le placa!
    adry- da, gustul e de cozonac simplu ,imi pare bine ca iti plac!

  3. adry Says:

    Cat sunt de simpatici dovlecei asta dulci!! Par atat de reali!!! Gustul e asemanator cozonacului simplu, nu-i asa Angela?

  4. Ancutza Says:

    Ce idee buna ai avut sa faci aceasta versiune cu aluat dulce, bravo! arata tare bine

  5. Angela Says:

    gitana- eu o cumpar de la magazinele mari ,de obicei e pe langa cutiutele de la cuki,se numeste :spago per cucina!

  6. gitana Says:

    deschid pagina si dau de acesti dovlecei dulci🙂

    as face si eu diseara, ca tot mi-am cumparat bostan de la piata astazi, dar .. nu am ata. Angela, de unde ai cumparat-o?


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