Ciolan cu bere – Stinco alla birra


 stinco alla birra (3)

 stinco alla birra e un piatto forte adatto per le giornate fredde ,si prepara facilmente e se avete ospiti sara qualcosa di diverso del solito arrosto

 ciolanul de porc cu bere este o mancare potrivita pentru zilele reci ,se pregateste usor iar in caz ca aveti oaspeti  serviti ceva mai deosebit decat friptura

Ingrediente /ingredienti

  1. 2 ciolane porc / 2 stinchi maiale
  2. 2 pahare de bere (neagra daca se poate)  / 2 bicchieri birra (se possibile birra scura)
  3. nucsoara / noce moscata
  4. 3-4 boabe  ienupar / 3 – 4bacche ginepro
  5. 3-4 boabe piper / 3-4 bacche di pepe nero
  6. putina scortisoara  / poca canella
  7. cimbri / timo
  8. rozmarin/ rosmarin
  9. sare/sale

Preparare /preparazione

  1. Zdrobim boabele de piper si cele de ienupar si amestecam cu sare,nucsoara si scortisoara ,ungem bine ciolanele de porc cu amestecul de condimente
  2. intr-o cratita incalzim  putin ulei  si punem  ciolanele,rozmarinul si cimbrul ,lasam sa se prajeasca cateva minute pe parte si adaugam berea,
  3. lasam pe foc 5 minute dupa care acoperim cratita cu foaie de aluminiu si dam la cuptor la 180 C cca 1h 30 minute ,dupa care luam pelicula si mai lasam in cuptor inca 20 minute ,in acest timp udam carnea cu sos ca sa nu se uste .servim cald

ITALIANO

  1. pestiamo i chicchi di pepe con quelli del ginepro mescoliamo con la noce moscata  il sale e la canella,con questo composto  spalmiamo i stinchi
  2. in un tegame capiente riscaldiamo del olio aggiungiamo i stinchi il rosmarino e il timo lasciamo dorare e dopo aggiungiamo la birra
  3. dopo cca 5 minuti copriamo il tegame con foglia alluminio e mettiamo nel forno per 1h 30 minuti  a 180C.togliamo la carta alluminio e lasciamo nel forno per altri 20 minuti ,bagnamo ogni tanto la carne  con il sugo ,portiamo in tavola ben caldo

stinco alla birrastinco alla birra (1)

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