Spanac cu stafide si pinoli – Spinaci con uvetta e pinoli


spinaci,uvetta e pinoli

un contorno rafinatto ,salutare e di facile preparazione ,si racomanda la preparazione al momento per  far si che gli spinaci mantengano le vitamine che si perdono ogni volta che si riscaldano

o garnitura rafinata ,sanatoasa si usor de pregatit .Va recomand sa serviti imediat spanacul deoarece de fiecare data cand e incalzit acesta pierde vitaminele pe care le contine

Ingrediente /ingredienti

  1. 500 g spanac /500 g spinaci
  2. 30 g stafide / 30 g uvetta
  3. 20 g pinoli / 20 g pinoli
  4. sare /sale
  5. ulei masline /olio oliva

Preparare/Preparazione

  1. spalam spanacul si il punem intr-o tigaie unde am incalzit  uleiul ,presaram cu sare si acoperim cu un capac ,in acest fel se coace si nu pierde vitamine ,amestecam ca sa se coaca bine spanacul
  2. punem stafidele la inmuiat in putina apa
  3. intr-o tigaie antiaderenta prajim putin pinoli
  4. cand spanacul e fiert ,adaugam stafidle lasam 2-3 minute adaugam si pinoli amestecam bine si servim

ITALIANO

  1. laviamo gli spinaci e gli mettiamo in un tegame dove abbiamo prima messo del olio a riscaldare ,aggiungiamo un po di sale e copriamo con un coperchio,mescoliamo ogni tanto
  2. mettiamo l’uvetta a mollo
  3. tostiamo i pinoli in una padella antiaderente
  4. quando gli spinaci sono cotti aggiungiamo l’uvetta mescoliamo,dopo cca 2-3 minuti aggiugiamo i pinoli ,un ultima mescolata ed e pronto in tavola

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2 Risposte to “Spanac cu stafide si pinoli – Spinaci con uvetta e pinoli”

  1. Angela Says:

    sant aici ,nu te speria! ai dreptate ,spanacul e foarte bun!

  2. dany Says:

    woau…ce bine, ca ma speriasem…acum citeva zile nu reuseam sa intru in blog, imi spunea sa ma loghez etc etc…

    spinaci sunt nemaipomeniti…


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