Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa


crostata con mele e meringa (7)

da noi si usava preparare pan di Spagna con mele e meringa ma a me non era mai piaciuto , mi sembrava troppo dolce , cosi lo modificata a mio gusto ; un strato sottile  di frolla croccante,tantissime mele  che  piacciono a tutti, uvetta che piace tanto a mio marito  e sopra la meringa dolcissima.Dalla quantita data vengono fuori due crostate da cca 24 cm

cand eram mica  nu imi placea deloc pandispanul cu mere si bezea,mi se parea prea dulce asa ca acum am  schimbat putin reteta pe gustul si placul nostru,am folosit  aluat de tarta friabil, mere multe ,stafide ,preferatele sotului si deasupra  un start de bezea dulce.din cantitatea data ies 2 tarte cu diametrul de 24 cm

Ingrediente /ingredienti

  • Aluat /Frolla
  1. 500 g faina / 500 g farina
  2.  250 g unt la temperatura camerei /250 g burro a temperatura ambiente
  3. 170 g zahar / 170 g zucchero
  4. 6  galbenusuri / 6 tuorli
  5. un strop de sare / un pizzico sale
  6. coaja lamaie / buccia limone
  • Umplutura /Ripieno
  1. 16 mere renete  / 16 mele renette op. anurca
  2. un pumn de stafide / uvetta
  3. 1-2 linguri zahar / 1-2 cucchiai zucchero
  4. 1lamaie / 1 limone
  5.  1 lingura pesmet / 1 cucchiaio pangrattato
  • Bezea/Meringa
  1. 6  albusuri / 6 bianchi
  2. 150 g zahar pudra / 150 g zucchero a velo

Preparare/preparazione

  1. amestecam  repede ingredientele de la aluat si punem aluatul invelit in pelicula in frigider  minim 2 h dupa care il intindem si il punem in 2 tavi cu diametrul de 24 cm ,aveti grija ca aluatul sa aiba marginile usor ridicate  si tavile sa fie acoperite cu hartie de copt
  2. incalzim cuptorul la 180 C ,in fiecare tava punem peste aluat o hartie de copt si presaram cu orez sau fasole uscata ,in acest fel aluatul nu se umfla si ramane loc pentru umplutura.Punem la copt cca 20 minute
  3.  curatam merele le scoatem miezul cu ajutorul aparatului de scos cotorul de mar si taiem merele felii subtiri   ,le stropim cu suc de lamie si punem zaharul ,le punem in cuptorul cu microunde timp de 5-6 minute ,cand sant reci scurgem sucul
  4. punem stafidele la inmuiat 10 minute in apa calduta
  5. batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul ,
  6. scoatem tava din cuptor  presaram cu o lingura de pesmet punem merele ,presaram stafidele ,acoperim cu bezea si dam la cuptor cca 40 minute ,catre sfarsit micsoram temperatura(170 C) ca sa nu se arda bezeaua

ITALIANO

  1. mescoliamo veloce gli ingredienti della frolla ,copriamo l’impasto con pelicola transparente e mettiamo in frigo per un minimo de 2 h ,dopo stendiamo l’impasto e lo mettiamo in due teglie da 24 cm con carta forno  ,fate anche i bordi
  2. riscaldiamo i forno a 180 C ,sopra l’impasto mettiamo la carta forno con i fagioli opp. riso ,mettiamo in forno 20 minuti
  3. puliamo le mele le tiriamo il torsolo con l’aiuto del levatorsoli e le affetiamo sotile,spuzziamo succo limone e lo zucchero ,e dopo le mettiamo in forno microonde cca 5-6 minuti,quando sono fredde le strizziamo leggermente per togliere il succo
  4. mettiamo l’uvetta a mollo
  5. montiamo i bianchi e aggiungiamo lo zucchero a velo
  6. tiriamo fuori la teglia da forno ,copriamo con il pangrattato ,aggiungiamo le mele ,l’uvetta  e sopra la meringa ,mettiamo a forno per cca 40 minuti ,verso la fine abbasiamo la temperatura 170 C per non brucciare la meringa

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4 Risposte to “Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa”

  1. Angela Says:

    ma tu non eri a dieta?io ti voglio bene ,non voglio farti sgarare!

  2. veronica Says:

    un simile spettacolo e non me ne hai fatto assaggiare nenache una briciola sigh!

  3. Angela Says:

    prova e non te ne pentirai!

  4. matrioskasadventures Says:

    wow, veramente scenografica. non ho mai assaggiato meringhe e mele, dev’essere buonissimo.


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