Fenicul a la Cyrano – Finocchi alla Cyrano


finocchi alla cyrano (4)

piatto di origini franceze  molto ricco ,per via della mozzarella ,besciamella e i funghi,si prepara con facilita e  vi conquistera con la sua delicatezza.

este o mancare de origine franceza ,consistenta datorita mozzarelei al sosului bechamel si a ciupercilor.Se prepara cu usurinta si o sa va cucereasca cu delicatetea gustului

Ingrediente/ingredienti

  1. 4 fenicul / 4 finocchi
  2. 400 g mozzarella / 400 g mozzarella (se possibile di bufala)
  3. 150 ml sos bechamel/ 150 ml besciamella
  4. 2 linguri pesmet/ 2 cucchiai pangrattato
  5. 1 lingura parmezan ras / 1 cucchiaio parmiggiano
  6. un borcanel de ciuperci in ulei / funghi trifolate
  7. ulei / olio
  8. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. fierbem feniculul taiat in sfert  in apa sarata ,il scurgem de apa
  2. daca nu avem ciuperci in ulei ,calim ciuperci  proaspete in putin ulei si sare le presaram cu patrunjel si dupa ce s-au racit le punem peste fenicul
  3. intr-o tava punem ulei putin pesmet si aranjam feniculul si ciupercile ,deasupra punem felii de mozzarella si acoperim cu sos bechamel pesmet iar deasupra presaram parmezan razalit
  4. dam la cuptor la 180 C timp de cca 20 minute dupa care servim

ITALIANO

  1. laviamo e tagliamo a spicchi i finocchi dopo di che gli facciamo bollire nel acqua salata
  2. in una teglia adatta a forno ,mettiamo del olio copriamo con pangrattato e adagiamo i finocchi , sistemiamo i funghi trifolatti,copriamo con fette di mozzarella ,la besciamella ,un altro pò di pangrattato e alla fine del parmiggiano
  3. mettiamo nel forno a 180 C per cca 20 minuti

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2 Risposte to “Fenicul a la Cyrano – Finocchi alla Cyrano”

  1. Angela Says:

    adry si eu pana acum pregateam asa finocchi (am si pus reteta mai demult) ,oricum asa imbogatita o poti pregati linistita pt. o cina dupa cum ziceai e un “piatto unico”perfect

  2. adry Says:

    Reteta pe care o fac eu este mult mai saraca, adica doar finocchi fierti si dat la cuptor cu sos bechamel (dar mult aproape sa innoate finocchii) si pesmet deasupra!
    Cu ciuperci si mozzarella trebuie sa fie un deliciu! In varianta asta este un piatto unico!


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