Paine dovleac – Pane zucca


paine-dovleac by danielfoto.it

adesso che l’autunno e arrivato e il halloween  e vicino la zucca e un ospite importante ,e vi invito a preparare questo pane pe quanto bello anche buono.noi ieri sera abbiamo cenato con i vicini  ,con una fetta di pane ,speck,patate lesse e burro

Acum cand toamna a navalit peste noi iar peste cateva zile e Halloween, sarbatoarea unde dovleacul e oaspete important, va invit sa pregatiti aceasta paine dovleac care pe cat e de buna pe atat e de frumoasa! (ma laud de una singura) Noi asta seara am cinat impreuna cu vecinii cu un colt de paine, salam, cartofi fierti, unt si zacusca!

Ingrediente/ingredienti

700 g faina/ 700 g farina
280 ml lapte/280 g latte
1 galbenus/1 tuorlo
120 ml apa/120 ml acqua
20 g drojdie proaspata/20 g lievito fresco
2 lingurite zahar/2 cucchiaini di zucchero
2 lingurite sare/2 cucchiaini sale
40 g unt/40 g burro
o felie de dovleac/una fetta zucca
sofran sau colorant alimentar galben/zafferano

Preparare/preparazione

  1. Eu am folosit masina de facut paine, care imi este de mare ajutor fiindca imi scurteaza timpul de munca si ma scuteste de framantat.
  2. Se taie o felie de dovleac bucatele mici si se pune in foaie de aluminiu dupa care il dam la cuptor. Cand e copt il macinam in blender si il punem in tigaia cu untul topit si il calim pana cand ramane fara lichid.
  3. Intre timp punem in masina de facut paine toate ingredientele ramase si punem pe programul de framantare.
  4. In caz ca nu avem masina de facut paine desfacem drojdia in putin lapte caldut si lasam la dospit cca 15 minute dupa care adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul pe care il lasam la dospit acoperit cca 1 h in loc caldut fara curenti.
  5. In caz ca aluatul este prea moale mai adaugam faina ca sa obtinem un aluat mai tare.
  6. Formam o minge din aluat, il presaram cu faina il invelim in foaie de aluminiu dupa care il punem la frigider timp de 3 h. Aveti grija sa nu se descopere aluatul (care va creste si in frigider) ca se intareste suprafata!
  7. Scoatem aluatul de la rece, il framantam putin dupa care formam din nou o minge. Intre timp luam ata de bucatarie si o udam dupa care pe tava cu hartie de copt o asezam in forma de stea iar in mijlocul ei punem aluatul.
  8. Legam bine ata, avem grija sa fie nodurile stranse si acoperim cu un stergar curat timp de 40 minute.
  9. Dam la cuptor la 220 C timp de 30 minute dupa care coboram temperatura si lasam sa se coaca si in interior. Controlam cu o scobitoare, daca aceasta iese uscata painea e coapta, daca nu o mai lasam putin.
  10. Scoatem painea din cuptor si o invelim intr-un stergar lasand-o acolo cca 1 h.
  11. Se taie cand e rece si se serveste cu ceea ce ne place noua! Pofta buna!

ITALIANO

  1. io ho usato la macchina impastatrice ,ho messo dentro tutti gli ingredienti e l’o programata per impastare  e lievitare
  2. tagliamo la fetta di zucca a pezzetini la mettiamo in una foglia di aluminio e si mette nel forno caldo  finche e cotta.la fruliamo e si mette in na teglia con del burro ,finche si asciuga dell acqua lo mettiamo nel impastatrice
  3. prendiamo l’imapsto lo lavoriamo a mo’ di palla lo copriamo con della farina e lo copriamo con del alluminio dopo di che si mette in frigo per  3 ore
  4. tiriamo fuori l’impasto lo lavoriamo un po’ ancora lo lasciamo come una palla e poi prendiamo dello spago da cucina lo bagniamo e lo mettiamo incrociato a forma di stella sulla placa da forno coperta con carta .in mezzo mettiamo l’impasto
  5. leghiamo l’impasto e pi lasciamo lievitare per 40 minuti
  6. si mette a forno per 30 minuti a 220C dopo di che abbasiamo la temperatura
  7. tiriamo fuori il pane lo copriamo con un panno pulito e lasciamo raffredare

29 Risposte to “Paine dovleac – Pane zucca”

  1. Angela Says:

    Ciao Elena, succes!E simpla si aspectoasa aceasta painica!

  2. Tudor Elena Cristina Says:

    Arata suuuperr bineeee!!! O sa incerc si eu retetaaaa….Pupici

  3. Angela Says:

    Grazie Vanessa!

  4. Vanessa Says:

    E bellissima! Complimenti vivissimi !

  5. Dovleac dulce – Mini zucche dolci « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] dal pane zucca e pensando a un qualcosa di diverso da regalare ai bambini del :”dolcetto o […]

  6. angela Says:

    ma bucur ca iti place ,dupa cum ai observat e simplu de realizat si sepoate face si cu alt tip de aluat de paine.

  7. adry Says:

    Complimenti! Mi-a placut metoda prin care i-ai dat forma de dovleac! Nu mi-ar fi dat prin cap! Super apetisanta painica! =P~

  8. angela Says:

    multumesc de urari!

  9. nuku Says:

    wouuuuuu!!! ce bine arata🙂 felicitarile mele Angi 🙂 succes in continuare 😉

  10. Ioana Says:

    anca, inca nu se pot posta poze la comentarii, cat de curand va fi si aceasta facilitate, e in plan de cave vreme

  11. anca Says:

    Ce pacat ca nu s-a postat poza aceea cu Halloween pe care am trimis-o de la Halloween Graphic Comments …arata bine pe pagina impreuna cu aranjamentul facut de Angela la prima poza😉

  12. angela Says:

    multumesc anca esti foarte draguta ,chestia e ca e foarte simpla de realizat iar acum pt. Halloween e o ideea frumoasa!

  13. anca Says:

    Super tare ideea de a “impacheta” aluatul asa …arata minunat. Felicitari pentru ingeniozitate!

  14. anca Says:

    Halloween Graphic Comments

  15. angela Says:

    multumesc !🙂

  16. lissa Says:

    srata foooooarte bine 😉

  17. angela Says:

    multumesc daniel!

  18. daniel Says:

    este f buna va asigur ,am mancat,angela este o bucatareasa desavarsita….😉

  19. angela Says:

    rabdare ai si tu ,timp se gaseste acum sa vad ce alte scuze mai gasesti? :p

  20. natalia Says:

    vàd cà fantezia e prietena shi sfàtuitoarea ta, ìntotdeauna ai reushit sà mà uimeshti! Brava! ìmi place sà gàtesc shi mie, dar…

  21. angela Says:

    multumesc

  22. maria Says:

    ef. frumoasa!complimenti!

  23. angela Says:

    a,am uitat a spun ca atunci cand incalzim dovleacul cu untul in tigaie , se elimina toata apa .noi din cauza foamei am taiat painea cand mai era nitel calduta si tot nu era umeda.

  24. angela Says:

    nu e deloc ciudata la gust,foarte putin dulcie ,dupa ce se raceste aluatul e pufos si se rupe ca un cozonac

  25. Micle Adrian Says:

    🙂 Bine arata, dar cred ca la gust e ciudata, din cauza dovleacului, care cred ca se inmoie de la temperatura in paine.Dar si salami e super potrivit langa paine, uaiii

  26. angela Says:

    e foarte gustoasa!atat copii cat si Dani au apreciat ,acum Dani zice ca ii da nota 8 ca 9 ii al profesorului si 10 la al de sus! eu ii dau nota 10 si lor nu le mai fac! :p

  27. paula Says:

    ce frumusete de paine! cred ca e si gustoaså!

  28. angela Says:

    da,e simpla de facut si acum in aceasta perioada merge tare bine!

  29. Ioana Says:

    ai dreptate sa te lauzi, e frumoasa si metoda de formare e simpla. painea ta e leit dovleacul din prima poza 😉


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