Mamaliga cu branza – Polenta con formaggio


polenta formaggi (8)

la noi la polenta e molto popolare di solito si mangia con formaggio ,latte,oppure spezzatini.per fare una buona polenta ci vuole minimo un ora ,ma se si usa farina di mais precotto i tempi si accorciano di molto.Io ho usato due ripieni ,una con speck e brie e altra tipica rumena con  formaggio Branza de burduf ,specifico de la Romania .informazioni si questo tipo di formaggio trovate http://www.laculturadelcibo.it/articolo.php?ID=679 

dupa cum stiti cu toti ,mamaliga e o mancare de baza la noi ,se serveste de obicei cu branza,lapte sau tocanite.Pentru a pregati o mamaliga buna este nevoie sa o fierbem minim o ora ,dar daca va grabiti gasiti in comert faina de malai precopt  care se face intr-un timp foarte scurt.Eu am pregatit umpluturi ,una cu branza de burduf  si alta cu jambon afumat si branza brie

 

Ingrediente / ingredienti

  1. 2 l apa/ 2 l acqua
  2. 500 g faina de malai/ 500 g farina mais
  3. 1 lingura sare / 1 cucchiaio sale grosso
  4. 100 g jambon afumat / 100 g speck
  5. o bucata brie / un pezzo di brie
  6. 50 g slanina afumata / 50 g lardo affumicato (optional)
  7. branza de burduf / formaggio :branza de burduf

preparare/preparazione

  1. intr-un ceaun punem apa la fiert impreuna cu sarea ,inainte de a se incalzi presaram faina de malai si amestecam usor,nu asteptam sa fiarba apa   pentru a presara faina deorece creste riscul de  a se forma cocolosi
  2. amestecam cu o lingura de lemn  timp de cca 1 h
  3. separat taiem slaninuta cubulete si o punem la prajit intr-o craticioara ,la fel procedam si cu jambonul dupa care luam deoparte
  4. cand e fiarta mamaliga ,luam cu o lingura si punem in farfurie un start de mamaliga cu alta lingura luam putina grasime si nivelam mamaliga ,presaram cu branza si punem un alt strat de mamaliga ,ca s afim siguri ca nu se lipeste mamaliga de lingura ,aceasta trebuie sa fie plina de grasime
  5. facem straturi pana se umple farfuria ,punem putin in cuptor sau la microunde  dupa care servim
  6. la fel procedam si ca sa facem mamaliga cu jambon afumat si brie

ITALIANO

  1. in un paiolo mettiamo l’acqua e il sale ,aggiungiamo la farina ” a pioggia” e mescoliamo con un cucchiaio di legno per un ora
  2. tagliamo lo speck a fettine e lo facciamo rosolare con una noce di burro . se usiamo lardo affumicato lo tagliamo a cubbeti e lo facciamo friggere,
  3. quando la polenta e cotta ,la prendiamo con un cucchiaio e la mettiamo in un piatto fondo ,con un altro cucchiaio prendiamo il grasso dello speck ,opp il grasso di lardo e stendiamo per bene la polenta ,dopo aggiungiamo qualche pezzetino di speck e brie ,opp. lardo e formaggio branza de burduf.per far si che la polenta non si attachi al cucchaio e bene che questo sia unto di grasso
  4. continuiamo a fare strati di polenta ,formaggio ,lardo opp. speck finche il piatto e pieno
  5. mettiamo a riscaldare in microonde e portiamo in tavola bello caldo

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4 Risposte to “Mamaliga cu branza – Polenta con formaggio”

  1. Angela Says:

    Off,Dany draga ,tu ai si curaj sa pomenesti de smantana….

  2. dany Says:

    dragilor, dar vreti sa ma omorati???…. chiar daca la inceput, cand am citit, m-am gandit la mamaliga cu branza de vaci si smantana….. meniul meu, cand intru in tara, cum nu am fost cam de mult, chiar ca m-au apucat poftele….

  3. Angela Says:

    Eu am sotul care mananca mamaliga si in mijlocul verii …sambata sau duminica e obligatoriu sa faca o mamaliguta!

  4. gitana Says:

    chiar zilele trecute ma gandeam la o mamaliguta cu branza … mai astept cateva zile, ca au anunat deja toamna …


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