Spanac ardelenesc – Spinaci con besciamella


spinaci con besciamella

questi spinaci sono specifici della Transilvania e quindi si preparanno con l’aggiunta  di aglio, che si può togliere se non abbituati ma poi se arriva in vestito conte Dracula ve la vedete voi! sono ottimi con  occhio di bue

eu ador spanacul gatit in acest mod  cu un ou deasupra si paine proaspata  e o mancare de nota 10!

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g spanac / 500 g spinaci (vanno bene anche i surgelati)
  2. 70 g faina/70 g farina
  3. cca 300 ml lapte / cca 300 ml latte
  4. 3-4 catei de usturoi / 3-4 spicchi d’aglio
  5. sare / sale
  6. ulei / olio semi

Preparare/preparazione

  1. fierbem spanacul in putina apa  sarata,il scurgem de apa cand e fiert si il lasam sa se raceasca
  2. intr-o cratita punem ulei la incalzit,adaugam faina amestecam bine sa nu se arda ,facem focul mic si adaugam laptele putin cate putin ,daca va este frica sa nu ardeti mai bine stingeti focul .puneti lapte putin cate putin si amestecati ca si cand pregatiti maioneza.lasati putin pe foc ca sa se ingroase
  3. puneti spanacul pe un tocator si ii tocati ,dupa care ii puneti in cratita amestecati ,daca e nevoie mai adaugati lapte,sarati si puneti usturoiul zdrobit.
  4. dati un clocot la spanac, pregatiti ochiurile  si serviti.
  5. spanacul e bine sa-l mancati atunci cand il pregatiti ,deoarece cu cat sta mai mult isi pierde fierul pe care il contine

ITALIANO

  1. facciamo bollire i spinaci in acqua salata ,gli scoliamo appena cotti e gli lasciamo raffredare
  2. in una pentola mettiamo l’olio a riscaldare ,aggiungiamo la farina ,atenti a non bruciarla ,mesvcoliamo e mettiamo il latte a filo ,lasciamo che si adensi un pò
  3. con un grosso coltello su un tagliere sminuzziamo i spinaci ,poi gli mettiamo nella besciamella,aggiustiamo di sale,completiamo se c’e bisogno con del latte(se e troppo denso) e mettiamo la spremuta di aglio ,lasciamo bollire 2-3 minuti
  4. intanto prepariamo le uova a occhio di bue e portiamo in tavola.

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8 Risposte to “Spanac ardelenesc – Spinaci con besciamella”

  1. Angela Says:

    Si pe langa ca arata bine e si bun de tot! Spor la treaba Adyna!

  2. adyna Says:

    am sa incerc si eu aceasta reteta..arata bine..

  3. Angela Says:

    Habana ce ma bucur ca folosim aceasi reteta!Ai dreptate am crescut aproape una de alta !

  4. Habana Says:

    Angi, este spanacul care-l fac si eu!! Nimic in plus sau in minus! Parca suntem de-o mama!!…Oricum ne-au despartzit in tineretze cca 100km, nu?!

  5. Angela Says:

    ai dreptate si mie imi place cel mai mult in varianta asta!

  6. adry Says:

    Ce bunatate!!!Il gatesc in multe feluri dar tot reteta noastra ardeleneasa imi place cel mai mult!!!

  7. Angela Says:

    asa pregatit spanacul le place si copiilor mei!ii bine ca mananci regulat spanac e f. sanatos!

  8. salmi Says:

    Iar spanacul asta il fac aproape saptamanal! Folosesc din comoditate spanac gata fiert si tocat, congelat, il gasesc la magazin. In rest, reteta e aceeasi. Yamiiii!


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