Prajitura cu pere -Torta con le pere


torta con pere (6)

un dolce dai sapori autunnali  che vi fara fare una figurone:e scenografico,invitante e ha un impasto soffice  con il tocco inconfundibile delle mandorle

o prajitura cu miros de toamna , cu care nu o sa dati gres :e  scenografic,atragator si are un aluat pufos cu un miros inconfundabil de  migdale

Ingrediente / ingredienti

  1. 1 foaie rotunda de foietaj / un rotolo di pasta sfoglia
  2. 5-6 pere mici / 5-6 pere piccoline
  3. 120 g unt / 120 g burro
  4. 160 g zahar pudra/ 160 g zucchero a velo
  5. 100 g faina / 100 g farina
  6. 2 oua / 2 uova
  7. 60 g migdale macinate / 60 g farina di mandorle
  8. o jumatate de lingurita de praf de copt / mezzo cucchiaino di lievito in polvere
  9. 1 lamaie / 1 limone
  10. 60 g zahar / 60 g zucchero

Preparare/preparazione

  1. aranjam foaie de foietaj  in tava cu diametrul de 24 cm avem grija sa fie hartie de copt  pe tava si sa fie bine lipita de marginea tavi,o punem in frigider
  2. curatam perele de coaja ,le scoatem cotorul si le punem la fiert in apa cu suc de lamaie si zahar (cele 60 g),lasam sa fiarba pana sant putin moi,le scurgem de apa si le lasam la racit
  3. amestecam zaharul pudra cu untul pana devine spuma,adaugam ouale  si restul de ingrediente
  4. in tava cu foietajul aranjam perele ,adaugam aluatul  si dam la copt la 200 C caa 45 minute,catre sfarsit coborati temperatura la 190C
  5. e buna calda dar si rece

ITALIANO

  1. srotoliamo la sfoglia e la sistemiamo con la sua carta  in una tortiera con diametro di 24 cm .mettiamo in frigo
  2. puliamo le pere leviamo i torsoli e mattiamo in una pentola con acqua,succo limone e lo zucchero (i 60 g )  ,lasciamo bollire  finchè le pere sono un pò morbide,scoliamo l’acqua e lasciamo raffredare
  3. mescoliamo lo zucchero a velo con il burro fino a ottenere una crema soffice ,aggiungiamo ‘uovo e il resto degli ingredienti
  4. nella teglia con la sfoglia sistemiamo le pere ,aggiungiamo l’impasto e mettiamo a forno a 200 C per 45 minuti,verso la fine abbasate la temperatura a 190C
  5. e buona sia calda che fredda

torta con pere (1)torta con pere (3)torta con pere (2)torta con pere (4)torta con pere (5)

6 Risposte to “Prajitura cu pere -Torta con le pere”

  1. Angela Says:

    Cu placere ma bucur ca ti-am fost de folos!

  2. liliana Says:

    Buna seara, sa stiti ca a fost foarte reusita prajitura ,am pus 7 pere mici si s-a umplut tava deoarece aluatul a crescut foarte bine .A fost un succes!Multumesc foarte mult!

  3. Angela Says:

    Ciao ,daca folosesti pere mai mici ,prajitura ta o sa fie si mai frumoasa,sper sa va placa!

  4. liliana Says:

    Maine am sa probez si eu aceasta reteta ,e originala ,nici nu am mai vazut asa ceva .Am cumparat deja pere sant mici asa ca o sa pun mai multe.

  5. Angela Says:

    grazie ,vale la pena di provarlo!

  6. Barbara Says:

    Bella e originale, brava!


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