Tarta cu cartofi, ceapa, rosii si mozzarella – Pasticcio di patate,cipolla e mozzarella


 

tarta-cu-cartofi-ceapa-rosii-si-mozzarella

Semplice da preparare,si può aggingere a piacere del prosciutto ,mortadella cosi per avere un piatto unico

Eu din tarta asta, desi am facut-o de doua ori, nu am reusit sa manc, doar sa o gust. A fost batalie mare, baietilor le-a placut mult iar acum vor sa fac tot felul de variante! Cu carne, cu sunca… spor la treaba Angela!

Ingrediente/Ingredienti

3-4 cartofi /3-4 patate
2 cepe mari/2 cipolle
150 g mozzarella pt. pizza/ 150 g mozzarella per pizza
3-4 rosii/ 3-4 pomodori
ulei/olio
sare/sale
oregan/origano

Portii: 2   Porzioni 2

Preparare/ preparazione

  1. Se curata cartofii, se feliaza si se pun in apa fierbinte timp de cca 5-6 minute.
  2. Se taie ceapa julienne si se caleste in ulei. Cand e in ulei nu uitati sa o sarati ca sa se inmoaie mai repede. Trebuie calita doar pe jumatate, cca 2-3 minute, dupa care o scoateti pe o farfurie.
  3. Mozzarella o taiati marunt, iar rosiile le taiti felii.
  4. Eu am folosit o tava de dimensiunea de 18 cm diametru. Pentru o tava mai mare mariti cantitatile, reteta este pt. 2 persoane.
  5. Tava cu pereti detasabili trebuie unsa cu putin ulei si incepem sa aranjam straturile:unul de cartofi, saram, adaugam ceapa, presaram cu mozzarella, rosii, oregan, stropim cu ulei, si iar cartofi, ceapa… pana terminam toate ingredientele.
  6. Cu mainile curate apasam bine straturile dupa care acoperim cu aluminiu si dam la cuptor la 180 C timp de cca 20 minute.
  7. Servim cald.

ITALIANO

  1. Si pelano le patate,si tagliano a fette e si mettono nel acqua bollente per cca 5-6 minuti.

  2. Si taglia la cipolla a la julienne e si fa soffriggere nel olio cca 2-3 minuti,si aggiunge un po’ di sale,si toglie dalla padella si mete nel piato.

  3.  Si taglia la mozzarella a cubetti piccoli,e i pomodori tagliati a fette. Si prende una teglia (18 cm),si unge con un po’ di olio,e si mette una fila di patate,sale,cipolla,mozzarella,pomodori,origano e qualche gocco di olio,e  puoi ancora patate,cipolla…. fino che finiamo tutti gli ingredienti.

  4. Si schiacciano con le mani,poi si copre con pellicola in alluminio,si mette nel forno a 180 C per cca 20 minuti

8 Risposte to “Tarta cu cartofi, ceapa, rosii si mozzarella – Pasticcio di patate,cipolla e mozzarella”

  1. Angela Says:

    adry – sper sa fie pe gustul tau si al familiei tale!

  2. adry Says:

    Am s-o incerc si eu!!!! Deja imi face cu ochiul!!!!

  3. angela Says:

    sa va fie de bine!

  4. Elena M Says:

    Am facut tarta ,a iesit super buna…🙂

  5. angela Says:

    oooooo,ce fericire!ma bucur ca ai reusit sa-l dai gata pe sot! poti proba sa adaugi si putina carne macinata pe care ai prajit-o putin in ulei dupa care procedez in acelasi fel! ciao!

  6. cosmina Says:

    Salutare..am descoperit si eu site-ul asta si sunt incantata..in fiecare zi ma uit sa vad daca apare vreo reteta noua…am incercat-o pe asta si sotul meu n-a mai macat cina ci a devorat cartofii asta..asa ca mersi

  7. angela Says:

    ciao ,ella ,am pregatit-o cu carne macinata ,am prajit putin carnea dupa care am facut straturi ,am eliminat mozzarella.

    cu sunca e sigur buna,nu stiu combinatia de varza murata cu cartofi cum e ?eventual probeaza prima data fara ceapa si cu sunca .

  8. Ella Says:

    cred ca e buna.O sa fac si eu.

    Acuma ca tot spuneai ca ai tai ti-au cerut cu alte ingrediente,ma intreb cum o fi cu felii de sunca si varza murata calita(in loc de ceapa)?

    Multumesc!


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