Paine pentru toast – Pan carrè


pan carrè (1)

ottimo per fare dei bei panini e poi vuoi metere il sapore ! tutta un altra cosa ,senza quel retrogusto di alccol!

e perfecta ca sa faceti toast si are un gust foarte bun si ceea ce e mai important ,nu contine conservanti

Ingrediente/ingredienti

  1. 250 g faina 00 / 250 g farina 00
  2. 250 g faina manitoba / 250 g farina manitoba
  3. 200 ml apa / 200 ml acqua
  4. 50 ml lapte / 50 ml latte
  5. 50 ml ulei / 50 ml olio semi
  6. 15 g drojdie proaspata / 15 g lievito di birra
  7. 1 lingurita zahar/ 1 cucchiaino zucchero
  8. 1 lingurita sare / 1 cucchiaino sale

Preparare/preparazione

  1. punem toate ingredientele in masina de framantat paine si lasam sa dospeasca cca 1.30 minute  dupa ce a framantat aluatul
  2. eu am folosit doua tavi de chec de lungimea cca.20 cm
  3. scoatem aluatul din masina il intindem pe masa il rulam si il punem in tavile acoperite cu hartie de copt ,lasam la dospit inca 1h  20 minute
  4. invelim tavile in foaie de aluminiu si punem in cuptorul preincalzit la 200C unde punem si o craticioara apa ,aburi ajuta la coacerea paini
  5. lasam in cuptr 35 minute dupa care eliminam foaia de aluminiu si mai lasam inca 10 minute la copt
  6. lasam sa se raceasca in tavi iar cand e rece putem sa o taiem felii pe placul nostru!

ITALIANO

  1. mettiamo tutti ingredienti nella macchina impastatrice dopo che impastiamo lasciamo lievitare per 1h 30 minuti
  2. io ho usato due teglie da plum cake da 20 cm
  3. tiriamo fuori l’impasto lo stendiamo sul tavolo ,lo arotoliamo e lo sistemiamo nelle teglie ,lasciamo lievitare per 1h 20 minuti
  4. accendiamo il forno a 200 C  e mettiamo dentro un pentolino con del’acqua,copriamo le teglie con alluminio  e quando il forno e caldo mettiamo nel forno
  5. lasciamo cuocere per 35 minuti dopo di che togliamo alluminio e facciamo cuocere per altri 10 minuti
  6. lasciamo raffredare nelle teglie

pan carrè (2)pan carrè (3)pan carrè (4)pan carrè (5)pan carrè (6)pan carrè

7 Risposte to “Paine pentru toast – Pan carrè”

  1. Angela Says:

    interesante modificarile tale ,painea integrala e mult mai sanatoasa ,sa ne spui cat timp ramane moale.

  2. gitana Says:

    Aseara am facut painea aceasta … cu mici modificari.
    Am inlocuit faina 00 cu faina integrala si am adaugat nuci si seminte de floarea soarelui.

    A iesit foarte buna. Cu siguranta voi mai face.

  3. Angela Says:

    draga gitana,dupa 4 zile este inca moale si buna!

  4. gitana Says:

    Arata bine painica asta.
    Angela, cat timp se pastreaza?

  5. adry Says:

    Aha!! Ok, credeam ca iese mai bine in cuptor!

  6. Angela Says:

    in ultimul timp folosesc masina de paine mai mult pentru framantat .Coace bine masina dar am exagerat ani trecuti si acum s-a plictisit lumea de acel tip de paine,poate ar fi bine sa reincep sa o folosesc iarasi pt. o perioada!

  7. adry Says:

    Angela, cum de n-ai copt painea in masina daca tot ai? Nu esti multumita cum coace?
    Eu n-am, dar daca as avea as profita de comoditate!!!


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