Tarta “Toamna” – Crostata autunnale


crostata (1)

adesso che l’autunno e arrivato cosi  in fretta vi propongo questa bella (e anche buona) crostata  che vi riscaldera l’anima! e bello anche l’autunno!

acum ca frigul toamnei a ajuns repede de tot la noi ,va propun aceasta frumoasa si buna tarta ca sa va incalzeasca sufletul! si toamna are frumusetea ei!

Ingrediente /ingredienti

  1. 750 g faina/ 750 g farina
  2. 400 g unt / 400 g burro
  3. 360 g zahar / 360 g zucchero
  4. 7 galbenusuri / 7 tuorli
  5. un strop de sare / un pizzico di sale
  6. vanilie / vanilia
  7.  2 borcane marmelata de prune / 2 vasetti confetura prugne

Preparare/preparazione

  1. amestecam faina cu zaharul, untul la temperatura camerei sarea si galbenusurile . lucram repede aluatul ,facem o bila pe care o punem in folie transparenta si o lasam la frigider cca 2 h
  2. punem cca jumatate din aluat intre doua foi de hartie de copt si cu sucitorul intindem aluatul cat mai uniform punem foaia  in tava cu hartie de copt .ca sa isi mentina forma acoperim cu o foaie de hartie de copt in care vom pune orez sau boabe de fasole
  3. dam la cuptor la 190 C  timp de cca 15 minute
  4. scoatem tava din cuptor ,luam foaia cu orezul ,atentie sa nu-l varsati  si punem marmelata.un mic sfat ca sa fie cat mai uniforma dulceata e bine sa o macinati putin in blender ca sa nu aveti  diferente de culoare pe tarta .
  5. in timp ce tarta e in cuptor intindeti o foaie de aluat si folosind o frunza de vita de vie ca model taiati catva frunze ,faceti cateva bilute pentru struguri ,pregatiti merele si perele pentru decor .ca sa puteti modela cat mai bine aluatul amestecati-l putin in mana ,
  6. peste marmelata puneti decorul si dati la cuptor pana ce vedeti ca decorul e copt
  7. lasati la racit .eu am folosit tava de la aragaz ,ca sa scoateti tarta din tava asteptati sa se raceasca

ITALIANO

  1. mescoliamo veloce  la farina con il burro a temperatura ambiente ,lo zucchero ,i tuorli e il sale ,mettiamo l’impasto il pelicola transparente e lo lasciamo nel frigo per cca 2 h
  2. con una parte del impasto tiriamo una foglia ( e bene stendere l’impasto tra due fogli di carta forno) che sistemiamo nella teglia ,copriamo con del riso o fagili secchi e mettiamo nel forno a 190 C per cca 15 minuti
  3. intanto che la torta sta nel forno tiriamo un altra foglia ,con l’aiuto delle foglie di vite  ritagliamo delle foglie di pasta ,poi modeliamo i chicchi d’uva le mele e le pere
  4. tiriamo la torta fuori dal forno ,copriamo con la confetura e le decorazioni e mettiamo nel forno finche la parte sopra e dorata.se la confettura che usate ha dei pezzi grossi di frutta e bene  che la frulate per un pò ,cosi avra un colore uniforme
  5. io ho usato una teglia da forno ,per tirare la crostata dalla teglia  aspetate che si raffredi

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da Veronica

da Veronica

9 Risposte to “Tarta “Toamna” – Crostata autunnale”

  1. Angela Says:

    ha aggiunto la crostata preparata da Veronica! come e andata e piaciuta ai tuoi amici?

  2. Angela Says:

    da ,ancutza merge foarte bine acum cand se culeg struguri! toate cele bune!

  3. Ancutza Says:

    E foarte frumoasa tarta , excelenta prezentarea ! Imi place de tine ca esti plina de idei minunate , artistice , pot spune. Sper sa am ocazia sa merg la mama sa pregatesc aceasta tarta cand are oameni la munca , s-ar potrivi de minune , mai ales ca este in ton cu munca care se face acum la tara.

  4. Angela Says:

    ma bucur ca iti place ,e un decor la indemana oricui!

  5. adry Says:

    Angela, super ai prezentat crostata!!! Ideea cu frunzele de vita ca decor imi place mult!

  6. Angela Says:

    Grazie!

  7. matrioskasadventures Says:

    wow, ma questa non è una crostata, è un vero capolavoro! complimenti!

  8. Angela Says:

    multumesc, am vrut sa arat ca se poate face o prajitura speciala chiar si dintr-o simpla crostata!

  9. Cristina Says:

    Complimente ! Arata minunat, parca e un tablou nu o prajitura .


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