Rasol cu cartofi – Rosticiata alla tirolese – Tiroler Grostl


rosticiata tirolese (4)

una ricetta tipica del Tirolo ,molto comoda per quando non sappiamo come usare i resti del bollito

dupa ce pregatiti o supa  de vita  ramaneti cu carnea  care de obicei se serveste cu diferite sosuri  ,o alta reteta buna este aceasta

Ingrediente/ingredienti

  1. 250 g rasol fiert / 250 g carne di manzo gia lessa
  2. 30 g unt / 30 g burro
  3. 1 ceapa mare / 1 cipolla grossa
  4. 500 g cartofi fierti / 500 g patate bollite
  5. sare,piper / sale ,pepe
  6. 1 frunza dafin / 1  foglia di  alloro

Preparare/  preparazione

  1. taiem ceapa marunt si o calim in unt,adaugam carnea taiata felii subtiri ( daca o taiati cand este rece o sa va fie mai usor) ,adaugam sare,piper si lasam cca 5 minute sa se inabuse  sub capac
  2. adaugam un polonic de supa calda  sau apa calda
  3. taiem cartofii felii  si ii punem in tigaie ,adaugam si frunza de dafin  si lasam sa se inabuse cca 10 – 15 minute,e bun cald

ITALIANO

  1. fate soffrigere nel burro la cipolla tritata,aggiungendo la carne tagliata a piccole fettine
  2. regolate di sale e pepe e fate stufare  per cca 5 minuti
  3. annafiate con un pò di brodo o acqua ,aggiungete le patate tagliate a fettine e l’alloro  e fate rosolare ancora per cca 10 -15 minuti
  4. e ottimo caldo

rosticiata tiroleserosticiata tirolese (1)rosticiata tirolese (2)rosticiata tirolese (3)

 

Preparare

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