Clatite cu zucchine – Crepes con zucchine


crepes zucchine

saranno gradite da tutti queste crepes delicate

cu siguranta a au sa le placa tuturor aceste clatite cu umplutura delicata

Ingrediente/ingredienti

Clatite/Crepes

2oua/ 2 uova
100 ml lapte/100 ml latte
250 ml apa/2 50 ml acqua
100 g faina/ 100 g farina
un strop de sare/ un pizzico di sale
un pic de ulei/ 1 cucchiaio olio

Umplutura / Ripieno

  1. 3 zucchine / 3 zucchine
  2. 250 ml sos bechamel / 250 ml besciamella
  3. 3 linguri parmezan razalit / 3 cucchiai  parmegiano
  4. un strop de ulei / poco olio

Preparare /preparazione

  1. pregatim clatitele;batem usor ouale cu faina ,un strop de sare ,pana se omogenizeaza,adaugam laptele si apa amestecand continuu ,punem si uleiul,lasam cca 20 minute ,daca aluatul e prea gros mai adaugam putin lapte
  2. intr-o tigaie unsa cu putin ulei prajim clatitele  si le punem pe o farfurie
  3. razalim zucchinele,le stroarcem si le prajim in putin ulei ,timp de cca 7-8 minute,lasam la racit ,dupa care adaugam sosul bechamel  si parmezanul razalit
  4. umplem clatitele ,le rulam le punem intr-o tava unsa cu putin unt ,deasupra acoperim cu sos bechamel si parmezan razalit
  5. dam la cuptor 15 minute ,

ITALIANO

  1. per le crepes:sbatiamo le uova con la farina  e il sale,aggiungiamo i liquidi lasciamo 20 minuti  dopo di che cuociamo le crepes
  2. gratuggiamo le zucchine le striziamo per far uscire l’acqua di vegetazione e gli facciamo rosolare per cca 7-8 minuti ,appena raffredate aggiungiamo la besciamella e il parmegiano
  3. riempiamo le crepes e gli mettiamo in una pentola unta con de burro ,sopra mettiamo un po di besciamella e permigiano
  4. mettiamo a forno per 15 minuti

crepes zucchine (2)crepes zucchine (3)crepes zucchine (4)crepes zucchine (5)crepes zucchine (6)

4 Risposte to “Clatite cu zucchine – Crepes con zucchine”

  1. Angela Says:

    Cu placere!Si noapte buna!

  2. ileana Says:

    ciao Angela!am facut aluatul subtire dintr-un ou,250 ml lapte dulce si 100 g faina,au iesit 6 clatite(cate imi trebuiau)ceea ce m-a surprins este ca a iesit bine si prima clatita,de obicei prima nu iese bine.Merci pt reteta si pt sugerimenti!

  3. Angela Says:

    Ileana de multe ori faina face totul ,daca folosesti o faina care se ingroasa mai repede ai nevoie de mai mult lichid.E greu sa faciclatitele dupa o reteta fixa ,oul e mai mic,oul e mai mare,faina difera ca si calitate,important este sa ai un aluat nu prea gros dar nici prea subtire.Cand le fac umplute cu verdeturi prefer sa am un aluat mai gros ca sa fie mai consistent ,dar daca le faci cu gem trebuie sa le faci subtirele!

  4. ileana Says:

    ciao Angela,am vazut reteta de clatite si mi s-a facut pofta de clatite cu dulceata(gem),m-am uitat la ingredientele din retetele care le-ai dat(cu dovlecel,sparanghel….)si nu inteleg de ce difera cantitatea de lapte sau apa,este in functie de cat de consistent trebuie sa iasa aluatul su cum?merci pentru reteta si pentru lamurire!Eu imi aduc aminte ca mama le facea subtiri,ma refer la clatitele cu dulceata,deci aluatul nu trebuie sa fie prea gros.


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