Oua,cartofi si speck -Uova ,patate e speck – Röstkartoffel, ei mit gröstl


piatto tipico altoadesino,  di una bonta micidiale ,e buono dopo una passegiata in montagna  quando alle calorie non si deve neanche pensare!

este o mancare originara din Alto Adige ,(nordul Italiei) e foarte potrivita dupa o plimbare la munte si e indicat sa nici nu va ganditi la cantitatea de calori  continuta ,speck este o carne de porc afumata cruda

Ingrediente/ingredienti

  1. 600 g cartofi/600 g patate
  2. 100 g unt/100 g burro
  3. 4 felii de speck (cca 3 mm) / 4 fette speck  a 3 mm
  4. 2 oua/2 uova
  5. sare/sale

Preparare/preparazione

  1. punem cartofi la fiert cu coaja in apa sarata ,cand sant fierti ii  curatam de coaja si ii taiem cubulete
  2. intr-o tigaie punem la topit parte din unt si punem cubuletele de cartofi la prajit ,trebuie sa fie cat mai crocante posibil
  3. scoatem cartofi pe farfurii si in aceasi tigaie punem restul de unt si prajim ouale impreuna cu feliile de speck
  4. peste cartofi punem speckul ,ouale si presaram cu iarba ciorii sau patrunjel ,servim cald

ITALIANO

  1. mettiamo a bollire le patate con la buccia in acqua salata ,quando sono cotte le  togliamo la buccia e le tagliamo a cubetti
  2. in un tegame mettiamo parte di burro e aggiungiamo le patate  che facciamo rosolare per bene
  3. mettiamo le patate nel piatto e nello stesso tegame sciogliamo il resto del burro ,aggiungiamo lo speck e le uova ,facciamo cuocere
  4. sulle patate adagiamo le fette di specke le uova ,e dell erba cipollina opp. prezzemolo
  5. si porta in tavola caldo!

uova patate e speck (2)uova patate e speck (3)uova patate e speck (4)uova patate e speck (5)uova patate e speck (6)

16 Risposte to “Oua,cartofi si speck -Uova ,patate e speck – Röstkartoffel, ei mit gröstl”

  1. Angela Says:

    Ciao Gaetano ,non sono experta di tedesco ,ma da chi ho preso questa ricetta (nativo di Alto Adige) mi ha detto che si chiama :Röstkartoffel, ei mit gröstl ,Röstkartoffel, sono le patate arrostite,ei – e uova ,e grostl e lo speck!
    Di più non lo so…

  2. gaetano Says:

    gradirei conoscere il nome in tedesco di questa specialità mangiata in baita in alto adige:
    patate speck e due uova fritte.
    Grazie

  3. Angela Says:

    Multumesc de complimente,esti o dulce!

    Daca tot vrei sa faci o surpriza alege asa o seara mai ploioasa ca sa se arda caloriile alea mai bine!

  4. Silvia Says:

    O mama .. cate calori o avea reteta asta ??:)))

    Dar intr-o seara am sa surprind pe careva cu ea in mod sigur.

    Te pup Angela, si multe multe complimente pentru acest site… se vede si se simte ca iti place si ca o faci cu “tanto amore”

  5. Angela Says:

    Brava! nu te-a lasat batuta!Sa va fie de bine!

  6. dany Says:

    viva la ciccia e colesterolo…
    va spun ce fatza au facut in seara asta, am gasit oua proaspete…

  7. Angela Says:

    pai 24 e peste doua zile ,clar ca erau vechi ouale! Bine ca nu le-aicumparat

  8. dany Says:

    dar la astia ma gandeam de azi cand i-am vazut…dar acum sa caut oua, ca la negotz, mi se pareau ca erau cam demult, adica cica sa se consume pina in 24, adica erau vechi….

  9. Angela Says:

    che speck hai usato?

  10. veronica Says:

    ciao angela l’ho cucinata ieri sera, ed e’ stata uno spettacolo! una vera leccornia, accompagnata poi da una birra di frumento……brava!!!

  11. Angela Says:

    Prego! in questi giorni freddi e una bonta gradita!

  12. Claudia Says:

    Ottimo piatto! Provato in settimana bianca in Trentino. Grazie per la ricetta!!

  13. Angela Says:

    adry-pune masa ca iti fac baietii mei companie,ei adora mancarea asta!

  14. adry Says:

    Angi, cand sunt singura acasa e mancarea mea preferata!Cartofi cu ochiuri si speck!!!! O minunatie!!!
    Altfel ma dau pe paste!!


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