Vinete parmegiane -Parmigiana di melanzane


parmigiana (2)

Ingrediente/Ingredienti

 

  1. 4 vinete/ 4 melanzane
  2. 600 g ragu / 600 g ragù
  3. parmezan razalit/parmeigiano gratuggiato
  • Besciamella (Sos Bechamel)
  1. 250 ml lapte/250 ml latte
  2. 30 g faina/ 30 g farina
  3. unt cat o nuca/ una noce di burro
  4. sare/ sale
  5. nucsoara/ noce moscata

Preparare/preparazione

  1. taiem vinetele pe lungime ,avem grija sa nu fie prea groase cca 5-6 mm,le saram si le lasam sa iasa amareala din ele ,le limpezim le uscam cu un stergar uscat dupa care le prajim pe grill ,daca nu avem grill le prajim intr-o tigaie antiaderenta fara sa folosim ulei
  2. Besciamella (Sos Bechamel) Si aceasta se poate cumpara, dar e atat de usor de facut si e si mult mai sanatoasa.Punem intr-o craticioara untul la topit, adaugam faina, amestecam sa nu se arda si stingem focul, adaugam incet incet laptele caldut si frecam ca la maioneza.Compozitia astfel obtinuta o punem in microunde, la inceput 30 secunde, scoatem afara si amestecam si tot asa pana e bine legata si are o consistenta grosuta, in acest moment adaugam sarea, nucsoara si daca va place puteti pune si 1-2 cuisoare
  3. punem in tava un strat de vinete ,unul de ragu si unul de sos bechamel ,dupa care din nou ,vinete ,ragu,bechamel,putem presara si cu parmezan printre randuri
  4. ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel si parmezan
  5. dam la cuptor la 190 C timp de cca 30 minute,avem grija sa nu se arda
  6. servim cald

ITALIANO

  1. affettiamo le melanzane per lungo cca 5-6 mm grossezza , le cospargiamo di sale e le lasciamo spurgare. le asciughiamo bene con un telo o carta da cucina, dopo di che le friggiamo sulla griglia. 
  2.  La besciamella se può comprare, ma preparata in casa è più sana e facile da preparare : sciogliamo in un tegamino il burro, aggiungiamo la farina, mescolandola per non bruciarla, spegniamo il fuoco e aggiungiamo gradualmente il latte caldo, mescolando ( tecnica della maionese).il composto ottenuto si mette nel forno a microonde per 30 sec. e poi la mescoliamo di nuovo. ripetiamo questo metodo finché   otteniamo un composto denso, aggiungiamo sale, noce moscata e cannella a piacere.
  3.    in una pirofila disponiamo le melanzane in un strato, coprendole con uno strato di ragù e un altro di besciamella, cospargendo di parmigiano a piacere, ci proseguiamo alternando i strati, fino ad esaurire gli ingredienti.
  4.   finiamo con uno strato di besciamella cosparsa con parmigiano.
  5.   mettiamo nel forno caldo, a 190°C, per 30 min
  6.    si serve caldo

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2 Risposte to “Vinete parmegiane -Parmigiana di melanzane”

  1. Angela Says:

    varianta ta e estiva,pare o bunatate!

  2. dany Says:

    bunee, dar in loc de ragu pun salsa facuta in casa, si mozzarella in locul bescamelei…e super si rece asa


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