Paine floare – Pane fiore


pane fiore (4)

 e un pane adatto per le tavole festive e ha il preggio che e facile da fare quindi anche una cuoca meno esperta può impresionare i suoi ospiti

aceasta paine  merge foarte bine la o masa festiva  si are calitatea ca se pregateste usor ,deci orice bucatareasa poate sa-si impresioneze  oaspeti

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g faina alba/ 500 g farina
  2. 200 ml lapte /200 ml latte
  3. 100 ml apa / 100 ml acqua
  4. 1 lingurita sare/ 1 cucchiaino sale
  5. 20 g zahar/ 20 g zucchero
  6. 20 g drojdie / 20 g lievito di birra
  7. 30 g unt / 30 g burro
  8. seminte de mac si susan/semi di papavero e sesamo
  9. 1 galbenus de ou/ 1 tuorlo

Preparare/preparazione

  1. daca folosim masina de framantat paine punem toate ingredientele inauntru si programam pe framantat si dospit
  2. daca framantam cu mana ,punem drojdia in putin lapte cald si zahar ,amestecam si lasam la dospit 10 minute dupa care amestecam cu faina si incet adaugam restul ingredientelor la temperatura camerei ,framantam bine si lasam la dospit cca 1 h
  3. impartim aluatul in 8 parti egale  le ungem cu putina apa si presaram cu seminte  de mac sau susan,aranjam in tava ,prtea din mijloc de la floare am uns-o cu galbenus de ou
  4. punem in tava rotunda acoperita cu hartai de copt ,lasam la dopsit inca 20 minute dupa care coacem la 180 C

ITALIANO

  1. se usiamo la machina impastatrice mettiamo dentro tutti gli ingredienti e la programiamo per la lavorazione e lievito
  2. se invece impastiamo a mano mettiamo il lievito in poco latte tiepido con lo zucchero ,mescoliamo e facciamo lievitare per 10 minuti ,dopo di che mescoliamo con la farina e il resto degli ingredienti  a temperatura ambiente ,dopo la lavorazione facciamo lievitare per 1 h
  3. dividiamo l’impasto in 8 parti uguali le speneliamo con dell’acqua e con i semi di papavero oppure di sesamo ,la parte centrale del fiore lo spenelatta con il tuorlo d’uovo
  4. mettiamo in una teglia rotonda  26 cm ,coperta con carta forno lasciao lievitare ancora per 20 minuti dopo di che facciamo cuocere a 180 C

pane fiorepane fiore (1)pane fiore (2)pane fiore (3)pane fiore (5)

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