Vinete si ardei crocanti – Melanzane e peperoni impanati


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Un piato tipico italiano, molto saporito, può essere servito come antipasto, se freddo, o come secondo, se caldo.

Este un fel de mìncare tipic italian foarte gustos, poate fi servit ca aperitiv, dacà e rece, sau garniturà, dacà e cald.

ingredente  / ingredienti

  • 4 ardei dulci de màrime medie      /  4 peperoni di media grandezza
  • 1 vìnàtà mare                                         /  1 melanzana grande
  • 500 g piept de pui                                /  500 g petto di polo
  • 1 ou bàtut bine                                       /  1 uovo
  • 250 g cascaval ràzuit                          /  250 g emmentaller grattugiato
  • pesmeti                                                     /  pane grattugiato
  • rosioare (la alegere)                            /  pomodorini (se piace)
  • sare si piper                                            /  sale e peppe

preparare  / preparazione                    

  1. Spàlàm bine ardeii si vinetele. Punem ardeii la copt la 180°C pìnà sìnt gata.  Punem ardeii la copt la 180°C pìnà sìnt gata. Intre timp tàiem vìnàta felii rotunde de cca 5 mm grosime si punem la scurs cu sare sa mai scoatà din amàrealà. Cìnd ardeii sìnt copti, ìi curàtàm de pielità si de seminte.
  2. Tàiem pieptul de pui felii subtiri si le frigem la gràtar cu un pic de sare si piper. Frigem la gràtar si feliile de vinete.
  3. Cìnd avem toate ingredientele preparate, ìncepem sa le aranjàm ìn felul urmàtor: un strat de ardei, o felie de piept de pui (tàiatà dupà màrimea primului strat), un strat de cascaval ràzuit, douàtrei rosioare tàiate felii subtiri si acoperim cu ardei. Un ardei poate fi ìmpàrtit ìn trei, astfel din 4 ardei pot iesi 6 tartine. Procedàm ìn acelasi mod cu vinetele.
  4. Tartinutele obtinute din ardei se dau prin pesmeti, cele din vinete se dau la ìnceput prin ou, apoi prin pesmeti.
  5. Pot fi pregàtite ìn douà moduri: la cuptor (la 190°C pe 2030min sau pìnà se rumenesc) sau pe tigae. Ìn ultimul mod se primesc mai crocante.
  6. Se servesc calde cu pireu, dar sìnt bune si reci.

Italiano

 

  1. Laviamo per bene i peperoni e le melanzane. Inforniamo i peperoni a 180°C finche saranno pronti. Nel frattempo tagliamo le melanzane a fettine tonde di cca 5 mm grossezza e li lasciamo scolare con un po’ di sale per togliere l’ amarezza. Quando i peperoni sono pronti, togliamo la buccia e i semi
  2. Tagliamo il petto di polo a fettine sottile e le friggiamo sulla griglia con un po’ di sale e pepe. Procediamo nelle stesso modo anche con le melanzane
  3. Quando tutti gli ingredienti sono pronti, li sistemiamo in quèsto modo: uno strato di peperone, una fettina di petto di pollo tagliata su misura, uno strato di emmentaller grattugiato, due-tre pomodorini tagliate a fettine sottile e copriamo con un’ altra fetta di peperone. Un peperone può essere diviso in tre fette , cosi da 4 peperoni si possono ottenere 6 “panini” Procediamo nello stesso modo con le melanzane
  4. I “panini” ottenuti dai peperoni li passiamo nel pane grattugiato, quelli dalle melanzane li passiamo prima nel uovo e poi nel pane grattugiato
  5. Possono essere preparate in due modi: al forno ( 190°C per 20-30 min o finche prendono colore dorato) oppure friggerle nel olio, cosi saranno più crocanti
  6. Si servono calde con pure, pero sono buone anche fredde.

 

 

102_2796   ardei si vinete (2)    ardei si vinete (3)ardei si vinete (4)       ardei si vinete (6)    ardei si vinete (5)

 

 

 

2 Risposte to “Vinete si ardei crocanti – Melanzane e peperoni impanati”

  1. natalis78 Says:

    Angela, ìti multumesc pentru bun venit. Nu am performanta ta, dar sper sà nu ràmìn ìn urmà🙂

  2. Angela Says:

    ciao ,aceasta este prima reteta postata care nu este a mea ,a postat-o Natalia o prietena buna careia ii place sa gateasca ,asa ca sper sa ne bucure cat mai des cu retetele ei!


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