Gogosi – Ciambelle


 

gogosi

sono buonissime,i miei figli gli adorano per che e un impasto molto riuscito ,ben inteso che se volete si può fare anche il buco!

Nu ma asteptam sa iasa asa de bine, copiilor le-au placut foarte mult.

Ingrediente/ Ingredienti

 500 g faina manitoba/ 500 g farina manitoba
80 g unt/80 g burro
100 g zahar/100 g zucchero
coaja de lamaie/ buccia limone
25g drojdie/ 25 g lievito di birra
125 ml apa calduta/ 125 ml acqua tiepida
125 ml lapte caldut/1 25ml latte tiepido

Preparare/preparazione

  1. Se framanta 125 ml apa calduta cu drojdia 100 g faina si 50 g zahar, le lasam la dospit cca 2 h.
  2. Adaugam restul ingredientelor si framantam bine, lasam la dopsit inca 2 h.
  3. Intindem aluatul, facem o foaie de cca 1 cm grosime si taiem cu paharul formele rotunde, apoi le lasam sa dospeasca inca 20-30 minute dupa care le punem la prajit in ulei incins.
  4. Cand sant prajite le scoatem pe servetele de bucatarie. Cand s-au scurs de ulei le punem pe o farfurie si le presaram cu zahar tos.
  5. Sunt bune cu gem de visine si un pahar de lapte.

ITALIANO

  1. Sciogliamo lievito in 125 ml acqua tiepida, aggiungiamo 100g. farina e 50g zucchero. Lasciamo riposare per cca 2 ore.
  2. Aggiungiamo il resto degli ingredienti e mescoliamo bene finché la farina non sarà ben assorbita. Lasciamo riposare per altre cca 2 ore.
  3. Distendiamo l’ impasto in una forma circolare di cca 1 cm grossezza. Con un bicchiere formiamo degli tondini e lasciamo riposare per altri 20-30 min. Li friggiamo nel olio caldissimo.
  4. Quando sono pronte li mettiamo sopra la carta da cucina per scolare l’ olio.
  5. Sono buonissime con la marmellata di amarene e un bicchiere di latte.

42 Risposte to “Gogosi – Ciambelle”

  1. Angela Says:

    Ciao,Mary, nu trebuie oua, stai linistita!

  2. mary Says:

    da oua nu se baga???

  3. Angela Says:

    Ciao Nina,nu am inteles prea bine,le-ai facut si nu ti-au iesit?

  4. nina Says:

    am provat sa fac si nu aim placea

  5. Angela Says:

    Sa va fie de bine!

  6. isabela Says:

    gogosile au iesit foarte gustoase niam niam niam

  7. Angela Says:

    Ma bucur ca ti-au placut!Ciao Olga!

  8. OLGA Says:

    sunt foarte bune
    incercati!

  9. Angela Says:

    Ai mare dreptate,cum sant gogosile facute acasa ,nimic nu e !

  10. Iasi Says:

    Mi s-a facu pofta dar am o lene sa ma apuc de facut. Iar la magazin nu le gasesti asa de bune cum sunt cele facute in casa

  11. Angela Says:

    sa va fie de bine

  12. liliana Says:

    Au iesit tare pufoase aceste gogosi ,multumesc din suflet ,cateva le-am facut cu gaura ,dupa care nu am mai avut rabdare si le-am lasat rotunde ,au crescut cum zicea Delia ca niste broscute .Multumesc!

  13. Angela Says:

    adry – pero basta volerlo e il buco si può far! deci nu ai nici o scuze ,trebuie sa faci aceste gogosi!

  14. adry Says:

    Come ben si sa non tutte le ciambelle vengono col buco!!!
    Glumesc bineinteles!!!!
    Super gogosii, mai ales ca am citit si comentariul fetelor care au incercat reteta!

  15. Angela Says:

    ancutza- mai au si gauri inauntru ,dar nu toate ,oricum sant foarte bune,le tai si le umpli cu ce vrei tu!
    barbara- grazie mille!

  16. Barbara Says:

    Splendide, brava!

  17. Ancutza Says:

    Ciao, oare cum de nu am vazut reteta pana acum? Gogosile sunt goale inauntru? Eu caut o reteta cu gogosi goale inauntru…

  18. angela Says:

    perfect ,sa va fie de bine! 🙂

  19. Aura Says:

    Foarte bune mi-au iesit foarte gustoase 😉

  20. angela Says:

    delia-sa va fie de bine! faina pe care ai folosit-o e buna ,poti sa o folosesti cu incredere pt. aluaturile dospite!

  21. delia Says:

    Eu zic ca este cea mai simpla reteta de gogosi.Am pus faina normala pana la urma(care avea 10 gr-proteine),pentru ca am vrut neaparat sa fac gogosi,apoi am pus umpic de vin in aluat ca sa dospeasca mai repede(am procedat cum a zis Ella).mi-au iesit foarte pufoase….bravo Angela 🙂

  22. delia Says:

    Sa traiasca reteta gogoasei!!hip hip uraaa! :p .Tocmai am terminat de facut gogoselele….vreau sa va zic ca au iesit nemaipomenit de bune…pufoase,arat-au ca nsite broscute,care nu se dadeau intoarse de grase(pufoase)ce erau… :p .

  23. Ella Says:

    pai cam poftesc pe la voi.se poate sa nu poftesc la ce mancaruri bune faceti?

  24. angela Says:

    ella-vezi ca am invatat si eu ceva ,vinul in aluat ca sa accelereze dospirea ,ca sa nu mai zic ca sigur da si un gust mai bun la aluat! sa va fie de bine si mai poftiti pe la noi!

  25. Ella Says:

    Au iesit o minunatie!!!

    Bine,n-am asteptat eu doua ore sa dospeasca aluatul ala de la inceput.

    Iti zic ce-am facut.Treaba aia cu MO n-o stiam .

    Mi-am adus aminte ca una dintre bunicile mele zicea ca pune cate un paharutz de vin in aluat sa dospeasca mai repede,explica ea ceva cu fermentii din drozdie cu vinul accelereaza dospirea…na bine nu cu cuvitele astea.

    Am pus cam 100 de grame de vin in aluat adaugand un pic de manitoba cam cat am crezut ca o sa-l absoarba sa nu iasa aluatul prea moale.

    Aluatul l-am framantat in masina de facut paine…ca nu-s in stare sa framant cu mana.

    Au iesit o minunatie!!!!!

  26. angela Says:

    ella-invata smecheria asta,eu cand ma grabesc pun aluatul putin in MO si ii dau drumul pe putere minima timp de cateva secunde,in acest fel grabesc dospirea!

    oricum cred ca la ora asta sant gata gogosile!pofta buna!

    PS in viata niciodata nu e prea tarziu! 😉

  27. Ella Says:

    mi-ati facut pofta de gogosi…si o sa fac o “gogoasa”.

    Am uitat sa cumpar oua,asa ca am ales reteta asta bucuroasa ca pot sa fac si fara ou.Ma-m uitat doar la ingrediente.

    Abia acum ca am facut deja aluatul ala de la inceput vad ca tre sa astept dospire de doua ore si apoi inca odata doua ore 😦

    Vreau gogosi in seara asta!…la ce ora o sa-i termin nu stiu ca la mine e 18,50 pe ceas.

    Prevad ca n-oi avea rabdare cu timpii aia de dospire.

    sa ma invat minte sa citesc pe de-a-ntregul retetele ,mai ales astea ce dospesc.

  28. angela Says:

    spor la treaba!

  29. esther Says:

    Am sa incerc si euu 😉

  30. angela Says:

    ciao andreea,eu cumpar faina manitoba de la :carrefour,esselunga,pellicano,auchan,bennet,coop se gaseste la raionul de faini .

    acest tip de gogosi e mai bine sa le prepari cu amestecul de faini pe care l-am scris si poti folosi margarina in loc de unt .daca totusi nu gasesti manitoba ,incearca sa faci gogosi iliuta,care sant la fel de bune! https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/gogosi-iliuta/

  31. Ioana Says:

    comentariul trebuie aprobat de webmaster inainte de a fi activat pe site, din cauza ca unii mai folosesc si un limbaj colorat 🙂

    angela e pe avion acum, peste cateva ore itzi va raspunde unde gasesti faina

  32. andreea Says:

    dar de ce comenatiul meu nu se afiseaza?

  33. andreea Says:

    Dar de unde pot gasi faina”manitoba” pentru ca eu sunt in italia..Dar nu se poate face si cu alta faina?Si in loc de unt sa pun margarina 🙂

  34. Jean Says:

    As vrea sa descoper reteta gogosilor care le cunosc din Botosani, cind am fost copil (1962).

    Aceiasi gogosi am mancat in 1983 in portul turistc al orasului San Francisco si in 1990 intrun orasel in Slovakia.

    Gogoasele erau elastice la mancat si aveau spatii cu aer in ele.

    Cine cunoaste acest fel?

  35. angela Says:

    sincera sa fiu nu stiu nu am fost la Botosani ,asa ca nu stiu despre ce gogosi vorbesti ,eu pot doar sa.ti recomand aceste gogosi ca sant pufoase si cu aer in ele si mai avem inca o reteta de gogosi Iliuta alea le poti face si rotunde nu neaparat cu gaura ca mine https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/gogosi-iliuta/

  36. Ioana Says:

    nu am vazut la noi manitoba din pacate.

    dar cred ca merge cu faina alba pe care o folosesti la paine. eu pun faina ungureasca la orice aluat(placinte, paine) si nu am probleme. am incercat si cu alte marci de faina, dar nu am avut rezultate prea bune si am ramas la asta ungureasca.

  37. angela Says:

    la aceasta intrebare ii cerem ajutorul lui Ioana!poate ea stie unde se gaseste in Romania acest tip de faina

  38. dinu cecilia maria Says:

    Cred ca sunt bune dupa cum arata, si arata f bine……..dar unde se gaseste aceasta faina?

  39. angela Says:

    e o faina care se face din grau canadez ,are o putere de crestere mai mare decat faina obisnuita ,deobicei pe pachetul cu faina de manitoba este scris numele.

  40. geanina Says:

    ce fel de faina e aia de manitoba? 😦

  41. angela Says:

    ir ,ai grija sa folosesti faina de manitoba si daca ai nevoie de explicatii ,intreaba linistita!

  42. ir Says:

    fara oua??????? Par foarte pufoase!! Ce pofta mi-ai facut!!


Scrivi una risposta a Jean Cancella risposta