Prajitura cu pere si ciocolata – Dolce con pere e cioccolato


 

prajitura-cu-pere-si-ciocolata

 a me la combinazione pere e ciccolato mi fa impazzire,quindi mettero anche altre ricette con questi ingredienti

Mie imi place foarte mult combinatia pere-ciocolata, asa ca o sa gasiti multe retete cu aceste ingrediente. Eu zic sa probati, o sa va indragostiti !

Ingrediente/Ingredienti

 125 g unt/125 g burro
50 g cacao/50 cacao
200 g zahar/200 g zucchero
2 pere mari (eu am curatat 3 si mi-au ramas)/ 2 pere grandi
180 g faina/180 g farina
1 lingurita praf de copt/ 1 cuchiaino lievito per dolci
2 oua/ 2 uova

200 ml lapte/ 200 ml latte
scortisoara/ cannela (optional)
50 g ciocolata taiata bucatele/ 50 g ciccolato a pezzetini(resti di uova  di cioccolato)

Preparare/Preparazione

  1. Punem deoparte cca 20 g unt si 2 linguri de zahar.
  2. Restul de unt si zahar le amestecam bine in robot, adaugam ouale, un strop de sare, faina, cacaua, laptele si praful de copt amestecand incet. La sfarsit adaugam si bucatelele de ciocolata. Punem amestecul in tava unsa cu unt. Deasupra punem perele taiate feliute.
  3. Topim cele 20 gr unt si il amestecam cu zaharul ramas si scortisoara si presaram peste pere.
  4. Punem in cuptor la 180C cca 60 minute.

ITALIANO

  1. mettiamo da parte cca 20 g burro e 2 cucchiai di zucchero
  2. il burro restante lo mescoliamo con lo zucchero ,aggiungiamo le uova,un pizzico di sale,la farina,il cacao,il lievito per dolci.alla fine aggiungiamo i pezzeti di cioccolato
  3. mettiamo l’impasto in una teglia imburatta,sopra mettiamo le pere a fette
  4. sciogliamo il burro mescoliamo con i 2 cucchiai di zucchero e la cannela e mettiamo sopra le pere
  5. inforniamo a 180 C per 1h

15 Risposte to “Prajitura cu pere si ciocolata – Dolce con pere e cioccolato”

  1. STROE MARIOARA Says:

    BONISSIMMMMMMAAAAAAAAAA GRAZIE SEI BRAVISSIMA O BUNATATE ……MULTUMESC

  2. Angela Says:

    Ciao Cristina,secondo me il tuo forno e goloso,voleva assagiare questa torta e allora te la fatta fare bene!Scherzi a parte sono contenta che ti e venuta bene e che ti piace ,Buona Pasqua!

  3. cristina Says:

    ciao angela!
    ho fatto la tua torta pere e cioccolato: buonissima!
    nonostante il mio forno sia di difficile gestione, e spesso non riesco a regolarne la temperatura e i cibi mi restano crudi o finiscono per bruciare, l’impasto di questa tua ricetta è perfetto: a prova perfino del mio forno!!!!
    grazie!

    cristina

  4. angela Says:

    asteptam rezultatul!🙂

  5. mona Says:

    foarte bine arata prajitura chiar azi o sa o fac… =P~

  6. angela Says:

    gina-asta e culoarea finala a prajiturii,perele nu se vad ,ca sant incorporate ira ciocolata coloreaza aluatul.ciao

  7. gina Says:

    ce nu inteleg eu…prajitura.. asta e culoarea ei de final? adica e ciocolata ,nu????

  8. angela Says:

    gecuza-e buna!si simpla de pregatit!succes!

  9. gecuza Says:

    pare buna. o sa o probez si eu

  10. maria Says:

    am probat-o,iesi t foarte bine ,multumesc!

  11. angela Says:

    am vazut odata la Metro…probeaza.prajitura asta poti sa o faci si in alta forma ,in origini (adica in revista de unde am luat-o) era rotunda, simplu ,daca o faci in tava de 26 fara gaura cred ca o sa iasa cam subtirica

  12. Ioana Says:

    o sa ma uit dupa tava din asta cu gaura in mijloc, dar daca nu gasesc am una simpla de 26 cm

  13. Angela Says:

    tava are pereti detasabili ,un diametru de 26 de cm.in ultimul timp dat fiind faptul ca prajitura facuta cu hartie de copt nu are marginile perfecte am trecut din nou la varianta bunicii ,adica ung bine cu unt presar cu faina si sper sa nu sa prinda!asta cand prajitura nu vine ornata.

  14. Ioana Says:

    ce draguta arata prajiturica! am o singura intrebare: tava ta are pereti detasabili sau la sfarsit rastorni prajitura din tava? a, si ce diametru are tava?


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