Creveti fripti – Gamberi fritti


 

creveti-fripti

stanno molto bene insieme con una birra fredda e dei amici !

Sant sarati asa ca merg tare bine langa o bere rece si cativa prieteni.

Ingrediente/Ingredienti

 creveti/gamberi
faina/farina
ulei pt prajit/olio per friggere
lamaie/limoni
sare/sale

Preparare/preparazione

  1. Crevetii inainte de a-i folosi e bine sa-i curatati de codita, coaja si intestin (e firisorul negru de pe spate).
  2. Daca sant congelati, ii limpeziti in apa rece si ii lasati sa se scurga de apa ca sa nu sara uleiul cand ii prajiti, eu ii strang nitel in pumn ca sa nu ramana apa.
  3. Ii trecem prin faina alba avand grija sa nu exageram dupa care ii punem in tigaia cu uleiul incalzit.
  4. Ii intoarcem, ii scoatem pe o farfurie pe care am pus un servet de hartie pentru a absorbi grasimea, ii saram si apoi ii transferam pe alta farfurie curata si servim cu lamaie.

ITALIANO

  1. prima di utilizare i gamberi e meglio che gli togliamo la coda,la crosta e l’intestino
  2. se sono congelati gli facciamo scongelare ,gli striziamo per bene per far uscire l’acqua ,per non far schizare l’olio quando gli friggiamo
  3. una passatina veloce  dentro la farina e i gamberi sono pronti per butargli nel olio bollente
  4. gli girriamo ,e quando sono pronti gli mettiamo in un piatto coperto con la carta abbsorbente ,gli saliamo e dopo gli spostiamo su un piatto pulito!

16 Risposte to “Creveti fripti – Gamberi fritti”

  1. je Says:

    lizi i-a mancat cu tot cu smecleu si i-a dfost rau di tat

  2. angela Says:

    luigi- eu fac pe gratar creveti proaspeti!cu lamaie si patrunjel ,o bunatate!

    sorina-multumesc!

  3. sorina Says:

    Sunt exceptionali si foarte buni dupa cum au fost preparati si cum arata…… =P~

  4. Luigi Pergamo Says:

    reteta noua de creveti fripti.crevetii prospeti sunt greu de gasit in romania.cei care se gasesc aici se fac mai bine pe gratar si se servesc calzi stropiti cu lamaie.multa atentie sunt afrodisiaci😉

  5. angela Says:

    oana-acest sfat am sa-l transmit sotului meu ,trebuie sa-i curat mereu creveti ca lui nu-i place ,

  6. oana Says:

    poti s ale lasi si cojita crvetului ,in caz ca ii vrei crocanti,in ulei coaja se intareste si sunt foarte buni ,mai ales cu bere

  7. angela Says:

    elena- nu stiu unde locuiesti ,dar e posibil ca pe eticheta unde e scris numele produsului in vitrina sa fie trecut si termenul de garantie ,dca nu e bine sa intrebi pe vanzator! daca tii frigiderul la temperatura de +4 C nu ar trebui sa ai probleme!

    roxana- exact -salsa roza si noua ne place mult!

  8. roxana Says:

    cu salsa roza ? nu numai crevetii sunt buni….dar cu aceasta salsa sunt minunati

  9. Ioana Says:

    ii poti tine pana maine… acum depinde cat de proaspeti erau deja cand i-ai luat, banuiesc ca in magazin nu ti-au spus ce termen de garantie au sau de cand au fost adusi… oricum pana maine nu au nimic daca acum miros bine si au carapacea usor translucida.

    crevetii se strica repede si de aceea proaspeti ii gasesti rar daca nu stai aproape de mare, altfel e preferabil sa ii cumperi inghetati

  10. elena Says:

    crevetii mei sint proaspeti iam cumparat aseara din supermarket si sint de marime mijlocie

    daca nu ii gatesc azi pot sai tiu in frigider pina miine? sau se strica?

    multumesc pentru raspuns

  11. angela Says:

    cand ii fierbi nu trebuie sa pui lamaie in apa.nu trebuie fierti mult timp,depinde cat sant de mari ,daca sant proaspeti sau congelati,trebuie sa aiba carnea de culoare alba-roz si sa nu fie translucida.ii poti servi cu un sos numit sos cocktail,care este un amestec de maioneza cu ketchup si o lingura de brandy.

  12. elena Says:

    daca ii fierbem trebuie sa punem in apa lamiie?si de cit timp au nevoie? multumesc

    care este sosul?

  13. angela Says:

    sa va fie de bine!

  14. Dragos Says:

    E suoer buna nene !!! 🙂 :p 😉

  15. angela Says:

    Astept cu nerabdare sa ne spui rezultatul! ciao si o sambata placuta!🙂

  16. robu corina Says:

    😉 ii incerc chiar acum. 😉 🙂


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: