Tortilla cu cartofi si ceapa – Tortilla di patate e cipolla


tortilla patate,cipolla (5)

da non confondere con le tortillas mexicane,la tortilla e di origini spaniole e si può fare sia nella padella che nel forno.va bene come antipasto,stuzzichino sopra un pezzo di pane..

sa nu o confundati cu tortillas care sant mexicane,tortilla are origi din Spania .se poate face atat prajita in tigaie cat si la cuptor.  e serveste ca si aperitiv,pe o bucatica de paine

Ingrediente/ingredienti

  1. 4-5 cartofi / 4-5 patate
  2. 2 cepe albe / 2 cipolle dorate
  3. 8 oua /8 uova
  4. sare,piper,/ sale,pepe
  5. rozmarin/ rosmarino
  6. ulei masline /olio oliva

Preparare/preparazione

  1. curatam cartofi de coaja dupa care ii taiem felii foarte subtiri,taiem si ceapa
  2. le punem intr-o tigaie cu ulei masline la prajit,adaugam rozmarin si sare,le prajim la foc mic cca 10 minute ,amestecan mereu ca sa nu se arda
  3. lasam sa se raceasca  cartofi si batem ouale cu sare si piper ,amestecam ouale cu cartofi
  4. punem compozitia intr-o tava patrata de cca 20cm /20 cm ,tava trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt
  5. dam la cuptor la cca 160 C timp de 30 minute dupa care ridicam  temperatura la 170 C inca 10 minute
  6. controlam daca e coapta si scoatem la racit,taiem bucatele de cca 3 cm /3 cm si servim ,e buna atat calda cat si rece

ITALIANO

  1. si pelano le patate e si tagliano fettine molto sottili,anche la cipolla la tagliamo sottile
  2. mettiamo in un tegame con del olio,rosmarino e sale,lasciamo a fiamma bassa per cca 10 minuti ,mescoliamo per non far bruciare
  3. lasciamo raffredare le patate ,e intanto dobbiamo sbattere le uova con sale,pepe  alla fine aggiungiamo le patate
  4. mettiamo il composto in una teglia quadrata  20 cm /20 cm con carta forno
  5. mettiamo a forno a 160C per 30 minuti ,alla fine alziamo un po’ la temperatura a 170C per 10 minuti
  6. controliamo la cottura e tiriamo fuori dal forno ,la tagliamo a quadretti di 3 cm / 3 cm , e buona sia calda che fredda

tortilla patate,cipolla (6)tortilla patate,cipolla (7)tortilla patate,cipolla (1)tortilla patate,cipolla (2)tortilla patate,cipolla (3)

6 Risposte to “Tortilla cu cartofi si ceapa – Tortilla di patate e cipolla”

  1. Angela Says:

    sa va fie de bine!

  2. gitana Says:

    Placut, placut! Cu siguranta voi mai face.

  3. Angela Says:

    sant curioasa daca va place!

  4. gitana Says:

    Acum am pus-o la cuptor. Am mai mancat in Spania si mi-a placut mult.

  5. Angela Says:

    merge foarte bine!pui bucatele pe o felie de painele prinzi cu o scobitoare si in varf le pui o rosie sau o maslina….

  6. adry Says:

    Angi, super reteta si am sa-ti fur ideea!!! Mi se pare foarte potrivit servit rece pe langa alte aperitive la o cina in gradina!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: