Foietaj cu prune – Sfoglia con prugne


 

foietaj-cu-prune

 una ricetta molto semplice da preparare ,a casa mia i ragazzi mangerebbero da soli una torta a testa.

Aceasta reteta e foarte simpla de facut iar la mine in casa oricat de mult fac tot nu le ajunge, Cezar e in stare sa mance singur o placinta iar Dani chiar si doua, Darius prefera cornuletele cu gem, nici nu apuca sa se raceasca si el a mancat o jumatate de portie, dupa care scoate un iaurt si continua.

Ingrediente

2 foi de placinta (aluat pentru foietaj)/2 confezioni di pasta sfoglia
prune/prugne
gem de prune/conffetura di prugne
putin unt/poco burro
2 linguri de zahar/2 cucchiai di zucchero

Glazura/glassa

50 g zahar/50 g zucchero
2-3 linguri apa/2-3 cucchiai acqua

Preparare/preparazione

  1. Se spala si se taie in sferturi prunele.
  2. Le punem intr-o tava de marimea foilor de placinta, tava o pregatim in acest mod: acoperim cu hartie de copt si o presaram cu mici bucatele de unt
  3. Aranjam cu grija sferturile de prune, daca dorim putem adauga felii de mar, boabe de struguri…
  4. Presaram cu zahar si dam la cuptor la 180C timp de 30 minute.
  5. Scoatem din cuptor si acoperim cu foaia de placinta pe care o intepam cu furculita, in acest mod foaia nu se umfla.
  6. Dam la cuptor cca 35 minute, pana ce foaia prinde o culoare frumoasa aurie.
  7. Rasturnam placinta pe o farfurie si servim.
  8. Celalta foaie o taiem in dreptunghiuri pe care le umplem cu gem (trebuie sa folosim un gem mai tare care sa nu curga)
  9. Inchidem cornuletul si dam la cuptor pana sunt aurii.
  10. Intre timp pregatim glazura, punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc amestecam bine pana se topeste zaharul dupa care ungem cornuletele fierbinti.

ITALIANO

  1. si lavano e si tagliano a quarti le prugne
  2. su una teglia mettiamo carta forno,piccoli pezzetini di burro le prugne e se vogliamo qualche chicco di uva
  3. spolveriamo con dello zucchero e mettiamo nel forno per 30 minuti a 180 C
  4. tiriamo fuori dal forno copriamo con la pasta sfoglia  che buccherellemo con i rebbi di una forchetta
  5. si mette in forno  a 190 C cca 35 minuti ,finche la sfoglia e dorata
  6. giriamo la sfoglia su un piatto,e pronta da servire
  7. l’altra sfoglia la tagliamo a quadretti che riempiamo con la confeturra (atenti che non sia troppo molle)
  8. si chiude il quadratto di sfoglia e si mette a forno,190C finche sono dorate
  9. nel fratempo prepariamo la glassa,sciogliamo lo zucchero nel acqua sulla fiamma  poi la spalmiamo sui quadretti caldi

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: