Pui vanatoresc – Pollo a la cacciatora


pollo cacciatora (3)

inspirata da dany, ho preparato delle cosce di pollo in questa variante ,che tra altro e molto saporita  quindi preparate il vino!

inspirata de dany,am preparat niste pulpe de pui cu acest sos care e foarte aromat deci are nevoie cu siguranta de un pahar de vin!

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 kg pui / 1 kg pollo
  2. 2 cepi / 2 cipolle
  3. 1 bucata de coada de telina/ 1 pezzo di  sedano
  4. 400 g rosii in cutie/ 400 g pomodoro  a pezzi
  5. 2-3 bucati ansoa  / 2-3 acciughe
  6. 150 g masline7 150 g olive
  7. ulei masline/olio oliva
  8. sare,piper/ sale,pepe
  9. 100 ml vin alb/ 100 ml vino bianco

Preparare/preparazione

  1. intr-o tigaie incapatoare punem la calit in ulei masline,ceapa taiata solzisori si frunza de telina taiata
  2. saram putin ceapa ca sa se inmoaie si adaugam  carnea de pui ,o prajim putin pe toate partile dupa care adaugam vinul
  3. cand scade vinul adaugam rosiile ,saram piperam si lasam sa fiarba la foc mic,daca e nevoie adaugati putina apa calda,ca sa nu se arda sosul
  4. cand e fiarta carnea punem ansoa si maslinele ,lasam sa mai  fiarba inca 5 minute dupa care servim!

ITALIANO

  1. in un tegame capiente mettiamo a rosolare nel olio evo , la cipolla  tagliata a fette e la costa di sedano tagliata fine
  2. aggiungiamo un pizzico di sale per far si che la cipolla diventi più morbida,aggiungiamo i pezzi di pollo rosoliamo  bene e sfumiamo con il vino
  3. dopo aggiungiamo il pomodoro ,sale,pepe e facciamo cuocere a fiamma bassa ,se c’e bisogno aggiungete del acqua calda ,per non far brucciare il sughetto
  4. quando  la carne e cotta aggiungiamo le acciughe e le olive facciamo andare sul fuoco ancora 5 minuti e portiamo in tavola! va bene anche con la polenta!

pollo cacciatorapollo cacciatora (1)pollo cacciatora (2)

2 Risposte to “Pui vanatoresc – Pollo a la cacciatora”

  1. Angela Says:

    ansoa ,ii da un gust puternic,multe persoane nu il pot suferi ,in special copii,iese bun si fara mai ales daca nu esti invatata cu acel gust!pune doar masline si ai sa vezi ca e foarte gustos!

  2. Ancutza Says:

    Ce bine arata ! Cred ca seamana putin cu ostropelul…Cat de curand voi face iar ostropel dupa reteta ta pentru ca ne-a placut foarte mult. Eu nu am mai folosit niciodata ansoa, nici nu stiu daca se gaseste la noi…poate lipsi de la reteta sau ii da un gust mai deosebit?


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